Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
frank pronašao recept

Englezi se poklonili Kovačiću: Navijači ga obožavaju, Lampard objasnio tajnu preporoda

Mateo Kovačić igra sve bolje pod novim trenerom.

Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mateo Kovačić uhvatio je formu i igra odlično u posljednje vrijeme u dresu Chelseaja. Polako, ali sigurno postao je miljenik navijača, na pohvalama ne štede ni engleski mediji.

Posljednja je stigla u Guardianu, koji donosi priču o sjajnim Kovačićevim igrama u paru s Jorginhom. Ovaj dvojac bio je osporavan prošle sezone, ali ove igraju sve bolje; Guardian piše da je Kovačić od predvidljivog i blijedog veznjaka postao velika Chelseajeva uzdanica nakon dolaska Franka Lamparda.

Novi trener dao je više slobode svojim veznjacima, a to se vidi i na statistikama, pa je tako Kovačić zabilježio osjetan napredak u, primjerice, broju driblinga i dodavanja prema naprijed.

Novak Đoković (Screenshot) Đoković opet nasmijao novinare: ''Rado ću ga primiti… To nije zvučalo dobro'' divider

"Tražim od njih da budu pozitivni u igri, da pokušavaju dodavanja prema naprijed i prolaze pored ljudi ako mogu, poput Kovačića koji je brz s loptom u nogama i mora to koristiti", rekao je Lampard uoči utakmice Lige prvaka protiv Ajaxa.

Navijači skandirali Kovačićevo ime nakon gotovo savršene izvedbe

"To je jako bitno u mojoj ideji igre. Pokušavamo igrati fluidno, što podrazumijeva puno dodavanja u sredini", rekao je Lampard.

Bilo je skepsi kada je Lampard nakon samo jedne sezone u Derbyju stigao na klupu Chelseaja, ali zasad se čini da je njegov dolazak bio pravi odabir za Chelsea. Mlada momčad Bluesa igra vrlo dopadljiv nogomet, a jedan od najvažnijih kotačića upravo je Kovačić.

Niko Kovač na klupi Bayerna (Foto: AFP) Kovači se od Bayerna oprostili na krajnje neobičan način: Ostali gospoda do kraja divider

Prepoznali su to i navijači, koji uživaju u igrama svog veznog reda. Na posljednjoj utakmici protiv Watofrda Kovačić je odigrao statistički gotovo savršenu utakmicu, a s tribina se moglo čuti i skandiranje njegova imena.

Na društvenim mrežama u posljednje vrijeme redovito se mogu pročitati lavine pozitivnih komentara na Kovačićevu igru. Čini se da Lampard napokon otključava Kovačićev ogroman potencijal koji nikada nije bio upitan.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider