Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svim silama po Ligu prvaka

Guardiola ne miruje: City priprema još jedan transfer od preko 100 milijuna, ovaj put ne radi se o Kaneu

On je ikona svog kluba i ljubimac navijača, a u cijeloj priči novac čak i neće biti presudan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City prošle sezone nije bio nikad bliže osvajanju Lige prvaka u eri Pepa Guardiole i u povijesti kluba općenito.

Građani su došli do finala i izgubili od Chelseja s 1:0, ali to ih nije pokolebalo u njihovim nastojanjima da se popnu na krov Europe.

Njihov sveti gral ostaje osvajanje najprestižnijeg klupskog natjecanja, za Guardiolu je to postalo poput opsesije nakon što je uspio otići do kraja s Barcelonom u dva navrata i onda kasnije doživjeti neuspjeh s Bayernom.

Kako bi njihova najdraža igrača bila još konkurentnija u idućoj sezoni lova na Ligu prvaka, šeici su odlučili odriješiti kesu. City je tako već objelodanio lov na Harryja Kanea, a engleski mediji pišu kako im je na meti još jedan sjajni engleski reprezentativac.

Riječ je o kapetanu Aston Ville Jacku Grealishu za kojeg će City po završetku Europskog prvenstva poslati ponudu od 100 milijuna funti.

Grealish je dijete Aston Ville, ikona tog kluba, gradski fakin koji već nekoliko godina živi svoj san - kapetan je i najbolji igrač kluba za koji navija još od dječačkih dana.

Međutim, isto tako je odavno postalo jasno da je Grealish prerastao Aston Villu. On će u rujnu proslaviti 26. rođendan, pred njim su najbolje godine nogometne karijere i koliko god volio Villu, pitanje je hoće li htjeti ostati u okruženju koje sa svojim ambicijama neće moći ispratiti Grealishovu razinu.

U Cityju se nadaju upravo tome - ne uzdaju se toliko u novac (mada je jasno da će Grealish imati veću plaću kod njih nego u Birminghamu) već u sportske motive. Ako se dogodi to da Grealish poslije Eura dođe u Aston Villu i zatraži transfer, njegovim aktualnim poslodavcima će ruke biti vezane. Jedino što će im preostati jest da se dogovore sa Cityjem oko odštete, a to ne bi trebao biti neki veliki problem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider