Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Premier liga

Southamptonu težak poraz bez Oršića i Ćaleta-Cara, Liverpool primio tri komada od Wolvesa

Southampton je doživjeo težak poraz od Brentforda, bez Mislava Oršića i Duje Ćaleta-Cara.

Jurgen Klopp (Foto: Afp)

Hrvatski nogometaši Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car nisu konkurirali za nastup u momčadi posljednjeplasiranog sastava engleskog prvenstva Southampton u novom uvjerljivom porazu tog sastava, ovoga puta na gostovanju kod Brentforda koji je slavio sa 3-0 (2-0).

Utakmica je praktički bila riješena u završnici prvog poluvremena kada su Mee (41) i Mbeumo (44) doveli Brentford u prednost od 2-0, da bi u nastavku Jensen (80) potvrdio pobjedu domaćih.

Mislav Oršić Southamptonov šef u petak najavio, u subotu potvrdio: Oršić i Ćaleta-Car ni na klupi protiv Brentforda divider

Southampton je tako ostao na 15 bodova, dva manje od 19. Bournemoutha, a tri manje od 16. Leedsa, 17. West Hama i 18. Evertona.

Brentford je, pak, sedmi, sa 33 boda.

United se mučio

Manchester United stigao je na treće mjesto teško izborenom 2-1 (1-0) domaćom pobjedom protiv Crystal Palacea. Bruno Fernandes (7-11m) i Rashford (62) doveli su Unirted do prednosti 2-0, ali u 70. minuti je Casemiro isključen, ubrzo potom je Schlupp (76) smanjio na 2-1, pa je United strepio za tri boda do samoga kraja.

Treći United sada ima 42 boda, tri manje od drugog Manchester Cityja, a tri više od četvrtog Newcastlea. Crystal Palace je 12. sa 24 boda.

Težak poraz Liverpoola

Nogometaši Liverpoola poraženi su 3:0 u gostima kod Wolverhamptona. Sve je krenulo loše po njih već u šestoj minuti kad je gol u svoju mrežu zabio Joel Matip, Dawson je u 12. povisio, a Neves u drugom dijelu potvrdio veliki rezultat Wolvesa.

Bukayo Saka Arsenal izgubio poslije 13 utakmica u Premier ligi od Evertona koji nije dobio osam zaredom divider

Ranije u subotu je Everton pod vodstvom su novog trenera Seana Dychea na svom Goodison Parku ostvario veliku pobjedu u borbi za ostanak usvladavši lidera Arsenal sa 1-0 (0-0). Jedini pogodak na utakmici postigao je branič James Tarkowski u 60. minuti kada je najbolje reagirao u gužvi pred gostujućim golom nakon kornera te s pet metara glavom zatresao mrežu.

Arsenal je usprkos ovom porazu i dalje siguran na vrhu sa 50 bodova, pet više od drugog Cityja.

Remi za kraj dana

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa engleskog nogometnog prvenstva Newcastle United i West Ham United su igrali 1-1 (1-1).

Favorizirani domaćini poveli su nakon brze okomite akcije preko Wilsona (3) na samom startu dvoboja, a poravnao je Paqueta (32).

Ovaj remi mnogo više odgovara West Hamu koji se bori za ostanak i sada je sa 19 na 16. mjestu, bod manje imaju 17. Leeds i 18. Everton, a dva manje 19. Bournemouth. Newcastle je, pak, u borbi za Ligu prvaka pa mu ovaj bod mnogo manje znači, sada je četvrti sa 40 bodova, dva manje od trećeg Manchester Uniteda, a četiri više od petog Tottenhama.

N vrhu je Arsenal, koji je ranije u sobutu izgubio sa 0-1 od Evertona, sa 50 bodova, pet manje ima drugi Manchester City.

REZULTATI 22. KOLA,

Everton - Arsenal 1-0 (Tarkowski 60)

Aston Villa - Leicester City 2-4 (Watkins 9, Souttar 32-ag / Maddison 12, Iheanacho 41, Tete 45+2, Praet 79)

Brentford - Southampton 3-0 (Mee 41, Mbeumo 44, Jensen 80)

Brighton and Hove Albion - Bournemouth 1-0 (Mitoma 87)

Manchester United - Crystal Palace 2-1 (B. Fernandes 7-11m, Rashford 62 / Schlupp 76)

Wolverhampton Wanderers - Liverpool 3-0 (Matip 6-ag, Dawson 12, Neves 71)

Newcastle United - West Ham United 1-1 (Wilson 3 / Paqueta 32)
 

Tablica Premier lige:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider