Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Southgate na dobitku

Engleska najviše profitirala odgodom Eura: Četiri pojačanja koja čine zastrašujuću momčad

Odgađanje Europskog nogometnog prvenstva na godinu dana zbog izbijanja koronavirusa većina je doživjela kao razočaranje, ali jedna reprezentacija posebno ima koristi od toga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prisilna odgoda Eura 2020. utjecat će na mnoge reprezentacije, ali nekima će biti prilika da se sljedećeg ljeta pojave potpuno oporavljeni ili godinu dana iskusniji i spremni za najveće izazove. A među reprezentacijama koje su profitirale odlukom UEFA-e definitivno je Engleska.

Ionako vrlo talentirana i nadarena generacije Engleske ove godine pred sobom je imala nekoliko problema. Kapetan reprezentacije Harry Kane bio je pod upitnikom za prvenstvo nakon što je ove sezone ozlijedio zadnju ložu lijeve noge igrajući za Tottenham.

Napadač Spursa vratio se laganim treninzima, ali njegov oporavak do početka Eura nije bio siguran. Barem ne na način koji bi bio potreban engleskoj reprezentaciji.

gol expired Evo zašto Vatrenima odgovara odgoda Eura: Rodit će se idealan spoj, Modrić dobiva nasljednika divider

Poput Kanea, glavobolje izborniku Garethu Southgateu stvarao je i napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford, koji je u njegovom odsustvu trebao biti prva napadačka opcija. Međutim, mladi igrač Uniteda zadobio je stres fakturu leđa i lako moguće izgubio ostatak sezone.

No, to nisu jedini engleski napadači koji se muče s ozljedama. U drugom dijelu sezone u problemima se našla i mlada zvijezda Chelseaja Tammy Abraham, koji je odlično otvorio godinu. Sve više izostanaka izbacilo ga je iz ritma, ali sad će imati sasvim dovoljno vremena za oporavak i hvatanje forme.

Među igračima koji bi također mogli profitirati je još jedan mladi napadač Uniteda, Mason Greenwood, koji je s nekoliko sjajnih nastupa nagovijestio velike stvari. Kako će se Euro igrati za više od godinu dana, ima dovoljno vremena da se nametne izborniku Southgateu.

gol expired Astronomski gubitak zbog odgode Eura: UEFA ostaje bez nekoliko milijardi eura divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider