Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rođak bh. legende

Debitirao kod Žutog za BiH 2018., ušao umjesto Menala, a sad je već dvije godine u mirovini

Elvir Ibišević debitrao je za Bosnu i Hercegovinu 2018. godine protiv SAD-a, a danas više ne igra nogomet.

Robert Prosinečki (Foto: Afp)

Uspjeh juniora Hajduka u Ligi prvaka mladih povukao je mnoge priče o tome kako će mnogi od njih nestati sa mape kad pređu u seniore, nadamo se nijedan tako brzo kao bivši bh. reprezentativac Elvir Ibišević.

Robert Prosinečki službeno je sjeo na klupu Bosne i Hercegovine u siječnju 2018. godine i isti mjesec debitirao u prijateljskoj protiv SAD-a izvan FIFA-inog termina. Zmajevi su odigrali dvije utakmice u sastavu skrpanom od igrača koji su u tom terminu bili na raspolaganju.

Navijači Hajduka s dresom Luke Vuškovića VIDEO Budućnost Hajdukovih juniora: "Za nekoliko godina polovica ih neće igrati, a maksimalno dvojica uspjet će kao Vlašić ili Pašalić" divider

Uglavnom su to bili igrači iz domaće lige, ali i jedno ime sa sjevernoameričkog kontinenta, tad 19-godišnjeg rođaka puno poznatijeg Vedada Ibiševića. Elvir je 1998. godine rođen u Tuzli, no tad igrao za sveučilište Omaha. Skrenuo je na sebe pažnju s dva nastupa za reprezentaciju SAD-a U-17, ali odlučio je igrati za BiH.

Debitirao protiv SAD-a

Debitirao je u okršaju protiv zemlje u kojoj je odrastao, utakmica je završila 0:0, a Ibišević je dobio zadnjih šest minuta umjesto Dinamovog igrača Luke Menala. Prosinečki je po povratku rekao kako je ipak riječ o igraču koji igra na sveučilišnoj razini te dodao kako još mora napredovati za Europu.

Yassine Benrahou protiv Gorice Hajduk kiksao protiv predzadnje Gorice: Dinamo može potvrditi naslov na Poljudu divider

Ubrzo je stigao na Stari kontinent i potpisao za Celje u Sloveniji, no nije se najbolje snašao i ubrzo je otišao u Chemie Leipzig, samo da bi se pola godine kasnije vratio kući u SAD i potpisao za Union Omahu. Odigrao je devet utakmica i u veljači 2021. godine zaključio karijeru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider