Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zadnje pretkolo europske lige

Livaja zabio, Rebić "asistirao" za autogol pa dobio izravan crveni karton

Brojni Hrvati bili su u akciji u zadnjem pretkolu Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometaš Marko Livaja bio je strijelac za grčki AEK u uzvratnom susretu posljednjeg, 4. pretkola Europske lige, no njegov je sastav usprkos 2:0 gostujućoj pobjedi protiv turskog Trabzonspora ispao jer je u prvoj utakmici u Ateni bilo 3:1 za Trabzonspor, koji je tako prošao dalje zbog više golova u gostima.

Livaja je postigao prvi gol na utakmici u 24. minuti, a AEK je nadomak prolaza stigao golom Mantalosa u 30. No, do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Livaja, koji je odigrao čitav susret, bio je strijelac za AEK i u prvoj utakmici prije tjedan dana.

Rebiću izravan crveni karton

Hrvatski reprezentativni napadač Ante Rebić isključen je pred kraj prvog poluvremena, u 44. minuti, u 3:0 (1:0) pobjedi Eintrachta iz Frankfurta protiv Strasbourga kojom je njemački sastav nadoknadio minimalni 0:1 zaostatak iz prve utakmice.

Rebić je u želji da dođe do lopte nogom zakačio po koljenu gostujućeg vratara Selsa koji je prvi stigao do nje, a sudac Grinfeld je procijenio kako se radilo o opasnoj igri i Rebiću pokazao crveni karton.

Rebić je prije isključenja "zakuhao" prvi gol Orlova u 26. minuti - oslobodio se na krilu i u sredinu poslao oštru loptu koju je Stefan Mitrović skrenuo u vlastitu mrežu.

I bez rebića Eintracht je u drugom poluvremenu postigao dva pogotka kojima je osigurao prolazak.

Luka Šimunović odigrao je čitav susret za Astanu, dok je Marin Tomasov zamijenjen u trećoj minuti sudačke nadoknade u 0:2 porazu na gostovanju kod bjeloruskog BATE-a, no kazahstanski sastav je i usprkos rom porazu prošao u natjecanje po skupinama jer je prvi dvoboj na svom terenu dobio sa 3:0.

Hrvati skrivili penale protiv Ferencvarosa

Ivan Kardum je branio, a Andro Švrljuga odigrao svih 90 minuta za Suduvu kod koje je Josip Tadić igrao prvo poluvrijeme u 2:4 porazu na gostovanju kod Ferencvarosa.

Kardum je skrivio kazneni udarac iz kojega je Ferencvaros postigao svoj prvi, a Švrljuga kazneni udarac iz kojega je mađarski sastav postigao posljednji pogodak. Kako je prva utakmica u Litvi završila rezultatom 0:0, Ferencvaros se plaasirao dalje.

Rijeka nije uspjela: Imali gol za prolaz, ali Gent ih je brzo šokirao i obranio prednost Rijeka - Gent (GOL.hr)

Branič Špiro Peričić igrao je čitavu utakmicu za Maribor koji je na svom terenu odigrao 2:2 protiv Ludogoreca te ispao zbog pogodaka u gostima jer je prva utakmica u Bugarskoj završila 0:0.

Karlo Bartolec odigrao je čitavu utakmicu za FC Kopenhagen u 0:1 gostujućem porazu protiv Rige, dok Robert Mudražija nije konkurirao za nastup u domaćoj momčadi. Kod gostiju Tomislav Šarić nije bio u konkurenciji za nastup. Iako je izgubio, Kopenhagen je prošao dalje jer je u prvoj utakmici bio bolji sa 3:1.

Katić i Barišić sudjelovali u pobjedi Rangersa

Josip Mišić je igrao za PAOK od 64. minute u 3:2 pobjedi protiv Slovana iz Bratislave kod kojega Marin Ljubičić nije konkurirao za nastup. U natjecanje po skupinama se plasirao slovački sastav zahvaljujući 1:0 pobjedi iz prvog susreta.

Veznjak Filip Ozobić nije konkurirao za nastup u momčadi azerbajdžanskog Qarabaga koji je sa 2:1 svladao Linfield iz Sjeverne Irske i tako nadoknadio 2:3 poraz iz prvog susreta.

Rangers je u Glasgowu svladao varšavsku Legiju sa 1:0 što mu je uz 0:0 iz prvog susreta bilo dovoljno za prolazak u skupinu. Nikola Katić igrao je čitav susret za domaće kod kojih je Borna Barišić igrao do 64. minute, dok je kod gostiju čitav susret odigrao Sandro Kulenović, a Domagoj Antolić je ostao na klupi.

Branič Jozo Šimunović nije konkurirao za nastup u momčadi Celtica koji je kao gost svladao švedski AIK sa 4:1 i tako potvrdio 2:0 pobjedu iz prve utakmice u Glasgowu.

Igor Bišćan (Photo: Nel Pavletic/PIXSELL) Bišćan: "Pokušali smo sve, dali smo maksimum. Da nismo odmah primili gol..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider