Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
el clasico na vratima

Barcino ''čudo'' i izjave Piquea melem za uši navijača Reala

U subotu nas čeka El Clasico u kojeg Real ulazi puno opušteniji od Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

San Sebastian i dalje ostaje ''nepokoreni grad'' za nogometaše Barcelone. Real Sociedad jednostavno ne leži modernoj Barci jer na Anoeti nisu slavili još od 2007. godine, dakle sezoni prije dolaska Pepa Guardiole kada kreće nova era katalonskog diva. Od tada su osvojili tri Lige prvaka, šest naslova prvaka i četiri Kupa kralja.

Nedjeljni remi Barcelone sigurno je burno proslavljen u Madridu jer Real sada bježi čak šest bodova, a u subotu nas čeka El Clasico na Camp Nouu. Još više može veseliti navijače najvećeg rivala slaba forma momčadi Luisa Enriquea. Trener Barcelone bod iz San Sebastiana proglasio je čudom odnosno praktički čudom.

''Čudo na Anoeti''

A takav je i naslov na prvoj strani sportskog dnevnika iz Barcelone Sporta. ''Čudo na Anoeti'' kao da se sprda i s nogometašima Barce i njihovim trenerom. Jer, ovo je prvi put još od dolaska Guardiole da je Barca imala manje loptu u posjedu (47%), a i sam Enrique priznaje da mu skoro pa nije jasno kako su uspjeli doći do boda.

Za to je naravno zaslužan Leo Messi koji je zabio i kod Celtica pa se postavlja pitanje što je posljednjih mjeseci Barca bez Messija i je li opet ta ovisnost dosegla vrhunac.

''Real Sociedad je bio superioran u svim segmentima igre. Bilo bi nepošteno da smo uzeli sva tri boda. Bez lopte smo bili katastrofalni, moji su igrači stajali daleko od protivničkih, a oni su nas pritiskali sa 6-7 igrača'', rekao je razočarani Luis Enrique nakon susreta i priznao kako nije imao rješenje ns klupe. To ističu i španjolski mediji koji hvale Eusebija Sacristána kojeg su proglasili taktičkim pobjednikom.

Barca ne izgleda baš najbolje

Barcelona se muči. Jako se muči. Nakon onog poraza kod Celte prije nešto manje od dva mjeseca mnogi su vrtjeli glavom zbog rasporeda gostovanja. Valencia, Sevilla, Real Sociedad. Na prva dva su se izvukli, na trećem su pali, a u međuvremenu je stigao i poraz od Cityja u Ligi prvaka. No ono što ih je dodatno uzdrmalo je 0:0 na Camp Nouu s Malagom u prošlom kolu.

Leo Messi mora dobiti pomoć ako Katalonci misle pobijediti Real u subotu pred svojim navijačima (16:15). Piqueove riječi nakon utakmice kod Sociedada glasno su odjeknule. Poručio je kako će sada Barci biti teško obraniti naslov prvaka.

''Razumijem da igrači znaju vruće glave davati izjave nakon utakmica. Tek je završeno 13 kola i sada pričati o nekom odustajanju je malo pretjerano'', rekao je Enrique.

Nakon dugo vremena Real ulazi u El Clasico kao momčad koja izgleda bolje na terenu unatoč silnim ozljedama s kojima se suočava Zinedine Zidane ove jeseni. El Clasico bi mogao Madriđanima donijeti ludu prednost, a poraz im ne bi preteško pao s obzirom na prosipanje bodova Barce u posljednja dva kola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider