Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dominacija

Ekipa ŽMNK Mc Plus Sveta Nedelja obranio titulu prvaka Hrvatske

U borbi za titulu puno im je pomogla Monika Lovrić, supruga igrača Osijeka – Kristijana.

ŽMNK Mc Plus Sveta Nedelja (Foto: Bruno Fantulin)

Futsal igračice ŽMNK Mc Plus Sveta Nedjelja obranile su naslov prvaka Hrvatske.

U ligi je sudjelovalo osam ekipa, a samo su četiri najbolje osigurale plasman u doigravanje za prvaka. Ždrijeb je u polufinalu spojio igračice Mc Plusa i Futsal Super Chicks.

Mc Plus je slavio u oba dvoboja, u gostima su slavile rezultatom 5:3, a na domaćem su terenu samo potvrdile plasman u finale novom pobjedom (3:1).

U drugom polufinalnom paru bilo je puno neizvjesnije, prvi susret između igračica Dinama i Alumnusa je završio rezultatom 3:3, a drugi 1:1, tako da se pristupilo izvođenju penala.

Sretnije i spretnije bile su igračice Alumnusa koje su tako osigurale plasman u finale.

Igračice Mc Plusa su imale poseban motiv u finalu

"Jedva smo čekale da stigne dan za koji smo naporno trenirale cijelu sezonu. Znale smo da će biti teško. Alumnus je ekipa koja je godinama zajedno, puno su duže u futsalu od naših cura. To se osjetilo na taktičkom planu, no naša ekipa je tehnički kvalitetnija", otkrila je Monika Lovrić.

No djevojke iz Mc Plusa su imale poseban motiv, jedini poraz u sezoni su upisale upravo protiv momčadi Alumnusa, tako da su im se željele revanširati.

Ipak nije sve išlo glatko, od početka sezone nisu mogle računati na ponajbolje igračice koje drže lijevu stranu, Melani Mihić i Teu Šaban, a da stvar bude gora u finalu su bile oslabljene za još nekoliko igračica. 

Nisu mogle računati na Kolčić i Vračević, koja igra za žensku A reprezentaciju Hrvatsku, dok su ozljede pokosile Veseli, Čorak i Svorcinu.

Finale ponudilo pravi spektakl

U prvom susretu finala Alumnus je poveo pogotkom Orešić, no Lovrić sve vraća na početak (1:1). To je bila sjajna najava za drugu finalnu utakmicu, u 10. minuti pada prvi pogodak, Lovrić individualnom kvalitetom prolazi jedan na jedan Bugu i zabija za 1:0.

Već u 11. minuti pada drugi pogodak, Dujmović milimetarski preciznom loptom pronalazi Lovrić koja zabija svoj drugi pogodak, a ovog puta Severinski kroz noge. 

S tim se rezultatom (0:2) otišlo na odmor, no već na početku drugog poluvremena pada pogodak. Alumnus smanjuje na 1:2 preko Lučić i najavljuje zanimljiv nastavak susreta.

Šanse su sijevale s jedne i druge strane, golmanica Lerotić je u nekoliko navrata spasila Mc Plus, dok je na drugoj strani Novak imala prazna vrata, no nije se uspjela upisati među strijelce.

Na kraju Alumnus je bacio sve karte na napad, četiri minute prije kraja pokušali su s golmanom igračem, no igračice Mc Plusa su uspjele sačuvati svoju prednost i zasluženo slaviti u finalu!

Završni poredak momčadi:

  1. ŽNK Mc Plus Sveta Nedjelja – obranile titulu prvakinja Hrvatsle
  2. ŽMNK Alumnus
  3. ŽMNK Dinamo
  4. Futsal Super Chicks

Najbolja strijelkinja:

  • Monika Lovrić – 23 pogotka

Monika Lovrić Monika Lovrić (Foto: Bruno Fantulin/GOL.hr)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider