Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak apotekara

Kovačev Eintracht upisao vrijednu pobjedu, Bayer izbio na drugo mjesto

Bayer Leverkusen se vraća u vrh Bundeslige nakon razočaravajuće prošle sezone.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Bayera iz Leverkusena izbili su na drugo mjesto njemačkog prvenstva nakon 4:1 (1:0) gostujuće pobjede protiv Hoffenheima u susretu 19. kola.

Gosti su poveli pred kraj prvog poluvremena preko Baileya (43), početkom nastavka Baumgartlinger (51) je povisio na 2:0 da bi Alario (70) potvrdio pobjedu Bayera. Szalai (86) je pred kraj susreta smanjio na 3:1 da bi Alario (90+3) svojim drugim pogotkom u sudačkoj nadoknadi postavio konačni rezultat.

Tin Jedvaj nije konkurirao za nastup u sastavu Bayera, dok je Andrej Kramarić igrao za Hoffenheim, koji je ostao deveti sa 27 bodova, od 56. minute.

Bayer je stigao na drugo mjesto s 31 bodom zahvaljujući pobjedi Freiburga protiv RB Leipziga. Domaći su slavili sa 2:1 (0:0) nakon preokreta. RB Leipzig je ostao na 31 bodu koliko ima i Borussia iz Mönchengladbacha nakon domaće pobjedom protiv Augsburga od 2:0.

U Freiburgu je Leipzig poveo preko Wernera (65), no domaći su uzvratili golovima Haberera (72) i Kocha (76).

Strijelci za novu pobjedu momčadi iz Mönchengladbacha bili su Ginter (10) i Hazard (90).

Eintracht iz Frankfurta, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ostvario je vrijednu 3:1 (2:0) pobjedu na gostovanju kod Wolfsburga. Golove za Eintracht postigli su Haller (18), Chandler (22) i Jović (85), dok je jedini uspješan za Wolfsburg bio Arnold (66).

Ante Rebić igrao je za Eintracht do 79. minute, dok je Josip Brekalo odigrao prvo poluvrijeme za Wolfsburg i dobio žuti karton.

Sedmi Eintracht se ovom pobjedom bodovno izjednačio s petom Borussijom iz Dortmunda i šestim Schalkeom 04. Svi imaju po 30 bodova, dok je Wolfsburg 13. sa 20 bodova.

Vodeći Bayern, koji će u nedjelju ugostiti Werder, ima 44 boda. Schalke takđer u nedjelju dočekuje Hannover.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider