Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prosvjed navijača

Eintracht gazi prema Ligi prvaka: Rebić asistent za preokret i pobjedu

Eintracht je pobijedio RB Leipzig 2:1 u 23. kolu Bundeslige...

Ante Rebić (Foto © nordphoto / Bratic /PIXSELL)

U posljednjem susretu 23. kola njemačkog nogometnog prvenstva Eintracht je u Frankfurtu pobijedio RB Leipzig 2-1 skočivši na treće mjesto ljestvice, a za drugi pogodak domaćina asistirao je hrvatski nogometaš Ante Rebić.

VIDEO Eintracht - RB Leipzig 2:1

Momčad Nike Kovača je ovom pobjedom skočila sa šestog na treće mjesto na ljestvici i ponovo drži poziciju koja osigurava Ligu prvaka.

Gosti su poveli u 13. minuti nakon lijepe akcije koju je pogotkom okrunio Jean Augustin. Međutim, Eintracht je do konca poluvremena okrenuo rezultat golovima Timothyja Chandlera (22) i Kevina-Princea Boategna (26) kojem je asistirao Ante Rebić. Hrvatski nogometaš je probio po krilu i potom povratnom loptom uposlio Boatenga koji je zabio za 2-1. Rebić je na terenu proveo 80 minuta kada je umjesto njega u igru ušao Luka Jović.

Rebić je u 43. minuti mogao i sam postići pogodak, ali je njegov udarac obranio Peter Gulacsi.

U nastavku susreta nije bilo golova, ali je bilo mnogo nervoze. Sudac Felix Zwayer je u drugom dijelu pokazao šest žutih kartona, ukupno osam.

Utakmicu na Commerzbank-Areni u Frankfurtu obilježio je i prosvjed domaćih navijača zbog igranja utakmica ponedjeljkom. Navijači Eintrachta su na početku utakmice izvjesili prosvjednu poruku, a na startu drugog poluvremena su 'zatrpali' travnjak teniskim lopticama zbog čega je kasnio početak. Zanimljivo, navijači Eintrachta nisu sve loptice bacili odjednom, već u tri navrata pa su tako produžili čišćenje terena na desetak minuta.

Igranje ponedjeljkom komentirao je i bivši hrvatski izbornik.

"Nisam ljubitelj igre ponedjeljkom", rekao je 46-godišnji hrvatski trener Eintrachta.

“Morate razumjeti kritike navijača, ljudi moraju raditi i stoga im je teško dolaziti, i ne bih želio da se ijedna utakmica igra u ponedjeljak navečer u Bundesligi", izjavio je Kovač.

Na ljestvici vodi Bayern sa 59 bodova, Borussia Dortmund je druga sa 40 bodova, dok Eintracht ima 39 bodova. Slijede Bayer Leverkusen i RB Leipzig sa po 38 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider