Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neočekivano

Osvojili Europsku ligu, a sezonu završili u debelom minusu: Krivac nam svima dobro poznat

Eintracht Frankfurt osvojio je Europsku ligu, ali ipak su u minusu na kraju sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji pobjednik Europske lige, njemački bundesligaš Eintracht Frankfurt ostvario je u sezoni 2021./22. gubitak od 31.9 milijuna eura nakon oporezivanja, objavio je klub u svom financijskom izvještaju.

Unai Emery i Villarreal Najbolja motivacija za Hajduk pred Portugalce: Susret protiv "Žute podmornice" prije svega je premija divider

Ukupni prihodi kluba iznosili su 248.4 milijuna eura, što je drugi najveći iznos nakon rekordnih prihoda iz 2019/20. koji su iznosili 278.1 milijun eura.

Međutim, usprkos gotovo rekordnim prihodima i osvajanju Europske lige, Eintracht je još jednu financijsku godinu završio u minusu od 31.9 milijuna eura. Godinu prije minus je iznosio 36.1 milijun eura.

gol expired Soldić stigao u Zagreb: "Ovo je veliki dan za moju Hrvatsku i regiju, idem napraviti ono što nitko nije u povijesti" divider

"Minus u posljednje dvije sezone velikim je dijelom posljedica pandemije covida-19, jer je momčad 2021. godine 13 od 17 domaćih utakmica u Bundesligi i četiri od šest u Europskoj ligi igrala pred praznim tribinama," poručili su iz kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider