Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Studentske muke

Skandal egipatskog napadača: Dok je on igrao sa Salahom, prijatelj je umjesto njega polagao ispite?

Napadač Galatasaraya Mostafa Mohamed trenutno nastupa za Egipat na Afričkom Kupu nacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako trenutno gostuje sa svojom reprezentacijom na Afričkom Kupu nacija, egipatski napadač Mostafa Mohamed izazvao je pravi skandal u svojoj domovini.

Optužili su tako 24-godišnjeg napadača da je varao na ispitu iz računarstva, i to tako da je zamolio svog prijatelja da umjesto njega pristupi ispitu.

Inače, Mohamed studira na Visokom institutu za menadžment i informacijsku tehnologiju, a poput svakog studenta trebao je pristupiti ispitima sredinom ovog siječnja.

gol expired Talijani nahvalili talentiranog braniča Hajduka: Brat hrvatskog reprezentativca, smiješi mu se veliki transfer divider

No kako je zauzet igranjem za egipatsku izabranu vrstu na Afričkom Kupu nacija koja je jučer izborila plasman u četvrtfinale, Mohamed je zamolio svog prijatelja da umjesto njega pristupi ispitu, prenosi Goal.

Na njegovu žalost, prijatelja su uhvatili, a on se pokušao opravdati isprikom da će Mohamedova budućnost biti uništena ako ne položi ovaj ispit. 

"Samo sam htio pomoći, ovo je prvi put da ovo radim", rekao je njegov prijatelj, ali egipatska policija sumnja da je Mohamed tako položio već tri ispita na fakultetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider