Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zabio nakon 20 sekundi

Zbog njega navijači Arsenala vide svjetlo na kraju tunela: Emiratesom se orilo "Eddie, Eddie"!

Ako će već gotovo na kraju puta navijači Arsenala priznati nešto Arseneu Wengeru i skinuti kapu, onda je to njegov nos za "proizvodnju" klinaca u omladinskom pogonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Arsenala Arsene Wenger kockao se u utakmici osmine finala engleskog Liga kupa protiv Norwicha i na travnjak poslao šareni sastav. Igrali su igrači koji nemaju priliku od prve minute zaigrati u utakmicama Premierlige, pa su tako priliku dobili, između ostalih, i nadolazeći klinci.

Norwich je vodio na Emiratesu s 1:0 sve do 85. minute, a onda je Wenger u igru uveo 18-godišnjeg engleskog reprezentativca (u mlađim uzrastima) Edwarda Nketiaha. U tom trenutku vjerojatno je svima na tribinama bilo svejedno što u igru ulazi golobradi mladić, no samo 30 sekundi kasnije isti je klinac bacio Emirates u ekstazu.

Coquelin je ubačenu loptu iz kornera proslijedio prema drugoj vratnici, a na nju je prije svih ostalih natrčao Nketiah i proslijedio je u gol. Erupcija oduševljenja, ali i nevjerica, nastala je među navijačima, koji su se već pomirili s novim porazom svog kluba.

Tu nije bio kraj mladom Englezu ganskih korijena. U šestoj minuti prvog produžetka Arsenal je izveo novi korner, nakon kojeg je 175 centimetara visoki mladić najviše skočio i zakucao loptu u mrežu za potpuni preokret i ludnicu na tribinama.

Nitko u 85. minuti, kada je Nketiah ulazio, nije mogao ni pomisliti da će se u produžetku s Emiratesa oriti "Eddie, Eddie, Eddie". 18-godišnjak je u samo malo više od pola sata postao novi miljenik Topnika, i to ne samo zbog dva pogotka.

U drugom je produžetku imao ubitačan sprint pored dvojice gostujućih braniča, koji su djelovali kao da stoje na mjestu! Svaki put kada bi taknuo loptu, navijači Arsenala podizali su se na noge i stvarali žamor na tribinama. Osim sjajne tehnike, brzine te očito visokog nogometnog IQ-a, Nketiah je pokazao smisao i želju za igru u obrani, koja se kod napadača u Engleskoj posebno cijeni.

Čini se da je Wenger predstavio još jedno čudo od djeteta iz svog pogona. Ostaje samo pitanje hoće li ga zaobići ozljede i hoće li se nastaviti razvijati u pravom smjeru. Potencijala sigurno ima, a navijači su ga očito vrlo brzo zavoljeli.

Recimo i da je igrao u dresu Engleske u uzrastima do 18 i 19 godina. Upisao je po dva nastupa te je do 18 godina zabio četiri gola, a do 19 tri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider