Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bivši napadač

Još jedna legenda potvrdila dolazak na oproštaj bivšeg Vatrenog: Tresao je mreže u dresu Arsenala

Eduardo Da Silva, bivši Vatreni trebao bi nastupiti na oproštajnoj utakmici u Orahovici.

Eduardo u dresu Arsenala (Foto: Afp)

Na oproštajnu utakmicu bivšeg hrvatskog reprezentativca Danijela Pranjića, koja će se održati u Orahovici 24. lipnja, stiže još jedna nogometna zvijezda – Eduardo Da Silva.

Godinama su zajedno igrali u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, a Pranjić tvrdi da je Eduardo jedan od najboljih napadača s kojim je igrao u karijeri:

"Dudu je jedan od najboljih napadača s kojima sam igrao.Velika šteta što mu se desila takva ozljeda jer Eduardo bi bio svjetska klasa. Lakoća postizanja pogodaka je bila njegov najveći forte", rekao je za 33515.net.

Bio je na vrhuncu karijere, nosio je dres londonskog Arsenala, kada ga je snašla teška ozljeda zbog koje je morao pauzirati gotovo 300 dana. Stigao je iz Dinama za odštetu od 13,5 milijuna eura i u 67 nastupa za Arsenal zabio 20 pogodaka.

Roko Brajković Torcidaš iz Nuštra oduševio hajdukovce: "Gledao je utakmicu protiv Cityja i odlučio sinu dati ime Roko" divider

Već ranije su svoj dolazak potvrdili Ivan Rakitić, Gordon Schildenfeld, Ivan Bošnjak, ali i akteri najpoznatijeg prekršaja u povijesti nogometa na ovim prostorima – Josip Šimunić i Miralem Sulejmani.

Prije deset godina igrala se utakmica kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvu između Srbije i Hrvatske u Beogradu. Našoj reprezentaciji bio je dovoljan i bod, ali pri rezultatu 1:1 Sulejmani je sam krenuo prema vratima. No zaustavio ga je Šimunić na centru, i to brutalnim prekršajem za koji je zaradio izravan crveni karton.

Sav prihod s ovog humanitarnog spektakla namijenjen je za pomoć u liječenju desetogodišnjeg dječaka Petra Špeha.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider