Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To se ne zaboravlja

Sprema se oproštaj bivšeg Vatrenog, 10 godina nakon onog faula stižu Šimunić i Sulejmani

Danijel Pranjić priprema svoj službeni oproštaj od igračke karijere.

Josip Šimunić (Foto: Afp)

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić u svojoj Orahovici 24. lipnja upriličit će oproštaj od igračke karijere.

Na terenu na kojem je počeo igrati nogomet Pranjić organizira humanitarnu utakmicu, pravi spektakl u sklopu kojeg će zaigrati i neki njegovi suigrači tijekom reprezentativne karijere. Doći će Ivan Rakitić, Gordon Schildenfeld, Ivan Bošnjak, Josip Šimunić, Ivan Klasnić i mnogi drugi, među kojima i Miralem Sulejmani.

Tako će se zajedno na terenu naći akteri jednog od najpoznatijih prekršaja u novijoj povijesti nogometa na ovim prostorima.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, 6. rujna 2013., stadion Marakana u Beogradu, igraju Srbija i Hrvatska. Našoj reprezentaciji dovoljan je i bod, ali pri rezultatu 1:1 poslije kornera koji su izveli Vatreni lopta je došla do Sulejmanija, koji sam kreće prema golu Stipe Pletikose. No, na centru terena kao osigurač je ostao Šimunić, koji se odmah zaletio u Sulejmanija te brutalnim prekršajem zaustavio kontru Srbije.

Joe je dobio izravni crveni karton, a taj start ušao je u legendu.

Ne znamo jesu li se poslije toga ikad čuli i jesu li popričali o tome, ali svakako će biti zanimljivo popratiti ih na početku ljeta. Tko zna, možda ovaj put budu u istoj momčadi.

Dodajmo kako je Pranjić dobar prijatelj sa Sulejmanijem, s kojim je godinu i pol bio suigrač u nizozemskom Heerenveenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider