Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pregovori u tijeku

Najveća zvijezda zimskog prijelaznog roka seli se u Madrid: Slomila ga ubitačna konkurencija

U napadu Parižana vlada velika gužva, a Cavani je izgubio mjesto neupitnog startera ljetošnjim dolaskom Maura Icardija na posudbu iz Intera.

Kylian Mbappe, Neymar i Edinson Cavani (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napadač PSG-a Edinson Cavani (32) možda je i najtraženija "roba" u zimskom prijelaznom roku. Urugvajac bi mogao biti najzvučnije ime siječanjskog mercata.

U napadu Parižana vlada velika gužva, a Urugvajac je izgubio mjesto neupitnog startera ljetošnjim dolaskom Maura Icardija na posudbu iz Intera.

"PSG ima četvoricu među desetoricom najboljih nogometaša na svijetu", izjavio je veznjak PSG-a Marco Verratti nakon što je PSG sinoć rastavio na proste faktore St. Etienne u četvrtfinalu Liga kupa.

Verratti: PSG ima 4 od 10 najboljih igrača na svijetu

Parižani su slavili sa 6:1, trostruki strijelac bio je Icardi, kojeg je pred kraj utakmice zamijenio Cavani. Thomas Tuchel započeo je utakmicu s četvoricom ofenzivnih zvijezda: Icardijem, Angelom Di Marijom, Neymarom i Kylianom Mbappeom. Talijanski veznjak mislio je upravo na ta četiri igrača.

gol expired Spektakularan Mbappeov potez: Da je ovo ušlo, bio bi to gol godine divider

Kada se pogleda ofenzivni potencijal PSG-a, nije teško zaključiti zbog čega Cavani razmišlja o odlasku. Jednostavno, konkurencija je ubitačna.

Trener PSG-a izrazio je želju da ostane u PSG-u do kraja sezone.

"Cavaniju nije bilo lako, imao je problema s ozljedom. To znači da je izgubio ritam, dok su ostali ofenzivni igrači bili u dobroj formi. No sve dok je ovdje, mora se boriti i pokušati podići formu. Vjerujem da će ostati do kraja sezone, ne razmišljam o drugim opcijama", kazao je njemački stručnjak.

Cavanija tjera ubitačna konkurencija

Te izjave mogu se protumačiti kurtoaznima. Drugo se i nije moglo očekivati, jasno je da Tuchel ne može reći kako očekuje da će otići. No puno toga govori da je Cavani na izlaznim vratima Parka prinčeva.

Logično je da Urugvajac, koji je u dresu PSG-a postigao 198 golova u 290 utakmica, ne želi grijati klupu do kraja sezone i vjerojatno je spreman napustiti Park prinčeva. Kako mu ugovor istječe sljedećeg ljeta, spekulira se da mu ni PSG neće raditi probleme.

gol expired Španjolska se klanja velikom Modriću: Napravio nešto što nije u prethodnih sedam sezona u Realu divider

Čak i pariški šeici moraju razmišljati o financijama. Peglanje bilance zahtijeva financijski fair-play. Ako ga sad prodaju, mogli bi solidno na njemu zaraditi.

U redu stoji nekoliko velikih klubova. Engleski mediji pišu da su Arsenal i Manchester United već poslali ponude Parižanina, u ozbiljnoj je igri i Inter, no čini se da u ovom trenutku najbolju startnu poziciju ima Atletico Madrid.

Atletico glavni kandidat

Navodno su pregovori daleko odmakli. Španjolski mediji doznaju da se sportski direktor PSG-a Leonardo susreo s predstavnicima madridskog kluba.

Cavani je u dobrim odnosima s trenerom Atletica Diegom Simeoneom i zbog toga preferira prelazak na Wanda Metropolitano.

gol expired Real razbio Valenciju: Modrić zabio fantastičan gol, Kroos pogodio izravno iz kornera divider

Cavani je ove sezone postigao pet golova u 13 nastupa, od toga samo dva u prvenstvu i jedan u Ligi prvaka. Iako je skupio solidnu minutažu, uglavnom je na travnjak ulazio s klupe.

S druge strane, njegov glavni konkurent za mjesto u udarnom sastavu bio je mnogo uspješniji. Icardi je u dosadašnjem dijelu sezone postigao devet golova u prvenstvu i pet u Ligi prvaka. Statistika sve govori.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider