Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bradarić asistent, Lille prošao

Spektakularan Mbappeov potez: Da je ovo ušlo, bio bi to gol godine

Francuski reprezentativac pokušao je popularnom rabonom iznenaditi suparničkog vratara, bio je jako blizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Reimsa plasman u polufinale francuskog nogometnog Liga kupa izborili su PSG, Lyon i Lille.

PSG je deklasirao St Etienne sa 6:1, Lyon je pobijedio Brest sa 3:1, dok je Lille slavio s 2:0 protiv Amiensa uz asistenciju hrvatskog nogometaša Domagoja Bradarića.

Francuski prvak nije imao problema protiv St. Etiennea. Parižani su zabili po tri gola u svakom poluvremenu, a primili samo jedan gol za uvjerljivo slavlje.

PSG su do pobjede vukli Mauro Icardi s tri gola i asistencijiom te Kylian Mbappe, koji je upisao pogodak i dvije asistencije. Golove su zabili i Neymar te Jessy Moulin, koji je zatresao vlastitu mrežu. Gosti su od 31. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Wesley Fofana, a u 71. minuti pogodak utjehe zabio je Yohan Cabaye.

Niti poslije tog pogotka PSG nije stajao, u 77. minuti sijevnula je jedna brza kontra u kojoj je lopta došla do Mbappea, a on je s 18 metara izveo tzv. rabonu. Pokušao je prebaciti loptu preko vratara gostiju i nije uspio, ali da jest, onda bi taj pogodak itekako bio u najužoj konkurenciji za gol godine.

Što se tiče utakmice utakmice u Lilleu, tamo golova nije bilo sve do 50. minute, a onda je Brazilac Luiz Araujo nakon dodavanja Bradarića zabio sjajan gol i otvorio domaćinima put prema polufinalu.

Osam minuta kasnije Victor Osimhen zabio je za 2:0.

Lyon je na svom terenu pobijedio Brest s 3:1. Golove za domaćine zabili su Moussa Dembele (19), Houssem Aouar (55) i Jean Lucas (90+1), dok je pogodak za Brest zabio Samuel Grandsir (85)

U utorak je Reim boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Strasbourg sa 4:2 nakon što je susret završio bez golova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider