Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nitko kao edin 82 godine

Bosanski dijamant Džeko "prepravlja" povijest Rome!

Pogotkom Milanu Edin Džeko stigao je do brojke 27 u Serie A ove sezone, što nije pošlo za nogom nijednom igraču Rome u posljednje 82 godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko nalazi se na rubu "besmrtnosti" u talijanskom velikanu Romi. Naime, samo ga tri gola dijele da postane najbolji klupski strijelac unutar jedne sezone u Serie A, u gotovo 90 godina postojanja kluba.

Džeko je u nedjelju u derbiju 35. kola protiv Milana postigao vodeći pogodak na utakmici i stigao na brojke od 27 golova u sezoni u Serie A. Tako nešto nijedan igrač Rome nije ostvario od davne 1935. godine i Enriquea Guaite. Roma je tada završila kao četvrta u Serie A, a sada ima priliku osvojiti drugo mjesto, odmah iza skorašnjeg prvaka Juventusa.

Džeki nedostaju još tri pogotka da za jedan prestigne Rodolfa Volka, strijelca 29 golova u sezoni 1930/1931 i apsolutnog rekordera Vučice po broju golova u jednoj sezoni. Da to ostvari imat će priliku u još tri utakmice, a prva je već za šest dana protiv vodećeg Juventusa. Nakon toga Roma putuje u goste kod Chieva, te u posljednjem kolu dočekuje Jurićevu Genou.

Osim 27 golova u Serie A, Džeko je postigao i 8 u Europa ligi, te dva u domaćem kupu (Coppa Italia).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider