Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odmah na tribinu

"Pit bull" opet divlja: Vratio se legendarni agresivac, isključen u debiju

Legendarni Nizozemac Edgar Davids započeo je portugalsku avanturu isključenjem…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavni Edgar Davids u svojem je stilu odradio debi na klupi portugalskog trećegligaša Olhanensea, koji je jučer gostovao kod Lusitano Ginasio Cluba u 11. kolu tamošnjeg prvenstva.

Prgavi 47-godišnji Nizozemac isključen je nakon sukoba sa suparničkim trenerom Ivom Soaresom. Davids je dobio crveni karton, dok je Soares prošao sa žutim. Utakmica je završila bez golova.

Davids nakon utakmice nije želio davati izjave za portugalske medije. Kažu da je pokraj novinara projurio poput brzog vlaka.

Nizozemac je još jednom opravdao nadimak "pit bull", koji je dobio još za vrijeme igračke karijere. Nesmiljena agresivnost bila mu je zaštitni znak. Bio je sjajan igrač, tu nema dileme. Međutim, nerijetko je znao pretjerati, bio je prelak na obaraču.

Edgar Davids isključen u debiju

Ne da nije bježao od sukoba, nego ih je i potencirao. Znao je udariti po nogama, ali nije se libio ni kung-fu zahvata. Obračuni u tunelu bili su mu specijalnost. Upisao je 580 nastupa za klubove i nizozemsku reprezentaciju i isključen je čak 22 puta.

gol expired Da, to je on na snimci: Modrić kao klinac slavio veliku pobjedu s rukometašima na povijesnom SP-u divider

Veliku profesionalnu karijeru započeo je u Ajaxu, a završio je 2014. u engleskom niželigašu Barnetu, gdje je bio i igrač i trener u isto vrijeme.

Ta dvogodišnja epizoda neslavno je završila. Kuriozitet je da je u drugoj sezoni zaradio tri crvena kartona u prvih pet nastupa, a nakon što je propustio uvodnih deset kola sezone jer mu se nije dalo igrati. To ga je nagnalo da konačno objesi kopačke o klin.

Vratio se nogometu

„To je smiješno. Suci su me uzeli na zub, ovdje stavljam točku“, poručio je Davids i ubrzo raskinuo ugovor.

Pet godina se odmarao, a onda je 2019. postao asistent u nizozemskom drugoligašu Telstaru. Početkom ove godine postaje glavni trener Olhanensea, koji je trenutačno četvrti na ljestvici s osam bodova zaostatka za vodećom Vitorijom Setubal.

Nizozemac ni u Portugalu nije iznevjerio tradiciju. Krenuo je uz krešendo, vidjet ćemo kako će završiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider