Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dijaman zasjao

Strijelac Džeko nije skrivao oduševljenje: “Samo velike momčadi doguraju do ovdje“

Inter je slavio sa 2:0 nakon furioznog početka u utakmici protiv gradskog rivala Milana na San Siru, a igrači Nerazzurra nisu skrivali oduševljenje.

Edin Džeko (Foto: Afp)

Formalno na gostujućem terenu, Inter je pobijedio velikog rivala Milan i time se značajno približio mjestu koje vodi u finale Lige prvaka.

Inter je odmah na početku pokazao kako je bolja momčad i nakon kornera u osmoj minuti neočekivano rano su poveli.

“Osjećaj je jako dobar pogotovo jer je riječ o derbiju. Na papiru smo igrali u gostima, tako da je to za nas odličan rezultat. Mi smo iskusna momčad, znamo da imamo odličan rezultat za drugu utakmicu, ali ništa nije gotovo. Samo velike momčadi dolaze u polufinale pa moramo biti oprezni“ izjavio je strijelac prvog pogotka Džeko.

Rossoneri se nisu stigli niti oporaviti od šokantnog prvog gola, a Maignan je ponovno morao vaditi loptu iz mreže. Nakon prodora po lijevoj strani loptu je ubacio Dimarco, a raspoloženi Mkhitaryan nije imao problema sa realizacijom.

“Očito je da smo razočarani načinom na koji smo krenuli u utakmicu. U prvom poluvremenu nam je trebalo vremena da se vratimo u igru, dok je drugo poluvrijeme bilo bolje. Momčad je bila nervozna i bilo je teško uspostaviti igru, ali to je bila tek prva utakmica. Znamo da, ako igramo s pravim intenzitetom, onda im možemo nauditi. Ne možemo se opterećivati ovom utakmicom i moramo se fokusirati na sljedeću" rekao je Tomori, koji je cijelu utakmicu muku mučio sam Interovim napadačima.

Da još ništa nije odlučeno upozorio je i Mkhitaryan “Nije gotovo, bit će to još jedna bitka u uzvratnoj utakmici. Bilo bi dobro da smo postigli više golova, imali smo prilike za to, ali ipak moramo biti zadovoljni s ova dva gola prednosti“.

Uzvratna utakmica igra se u utorak 16.05. na istom mjestu, ali ovog puta je domaćin Inter koji lovi svoje prvo finale Lige prvaka od 2010. godine i magične noći na Bernabeuu za Nerazzurre.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider