Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ali nije gotovo

Dybala potvrdio ono što se pričalo cijelo ljeto: Malo tko bi odbio takvu ponudu Barce

Paulo Dybala ostao je u Juventusu unatoč nevjerojatnoj ponudi Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najtrofejniji talijanski klub i peterostruki uzastopni prvak Juventus mogao je ovog ljeta zaraditi kao nitko dosad. Prodali su Paula Pogbu u Manchester United u rekordnom transferu u povijesti nogometa za 105 milijuna eura, a mogli su za tek nešto manju cifru isto učiniti i s njegovim imenjakom Paulom Dybalom.

Mladi Argentinac poljskih korijena u Barceloni je označen kao ''sljedeća velika stvar u nogometu''. Posljednjih godina spominje se njegov odlazak u Kataloniju, a posebno zadnjih šest mjeseci kada se špekuliralo kako je Juventus odbio čak 90 milijuna eura koliko je na stol stavila Barca.

Unatoč tome što u svlačionici imaju najubitačniji napada današnjice Messi – Suarez – Neymar, Katalonci ne žele ništa prepustiti slučaju. Htjeli su Dybalu ovog ljeta i bez prodaje Neymara ili pak najboljeg strijelca u Europi Luisa Suareza. Na kraju su se zadovoljili s Pacom Alcacerom koji je bio spreman sjesti na klupi i čekati priliku.

Da se ponuda uistinu dogodila, priznao je sada sam Dybala u izjavi za francuski magazin So Foot Club.

''Čast mi je igrati uz Gonzala Higuaina. Juventus je odbio ponudu za mene od 90 milijuna eura i moram zahvaliti klubu jer to znači da vjeruju u mene. Znam da je teško odbiti takve ponude. Sretan sam što sam ostao i što igram u jednom od najboljih klubova svijeta. Ako odlučim otići bit će to za dobrobit Juvea'', poručio je Argentinac.

''Želimo osvojiti Ligu prvaka. Zašto ne? Jedino bolje bi bilo osvojiti Svjetsko prvenstvo s Argentinom. Da se to dogodi ''ispalio bih''.

Na ljeto bi moglo biti svega

Sjajni napadač, kojeg je nedavno pohvalio i Cristiano Ronaldo, ovim je riječima iskazao vjernost Juveu, ali nikoga ne bi iznenadio prelazak u Barcu ovog ljeto. Već je nekoliko puta javno poručio kako mu je želja zaigrati s Leom Messijem koji pak, po nekim izvorima, aktivno radi na dolasku Dybale, moguće i kao njegovog nasljednika.

Mediji u Barceloni već su pisali kako bi zbog skupe obnove Camp Nouu barca možda biti primorana prodati neku veliku zvijezdu. S obzirom na sve što se događalo, čini se kako je Neymar prvi kandidat za odlazak. Dok njegovog oca živciraju tamošnje vlasti i poreznici, čelnike Barce živcira on i njegovi stalni zahtjevi za većim primanjima svog sina.

Nedavno je potpisan novi ugovor, ali on znači samo veću plaću i bolju pregovaračku poziciju kluba u licitiranju s najvjerojatnije PSG-om koji bi mogao iskrcati uvjerljivo najveći iznos u povijesti nogometa. Čak 222 milijuna eura je otkupna klauzula, a ako bi Barca dobila primjerice 180, a kupila Dybalu za 100, nitko se ne bi bunio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider