Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEVJEROJATNA GESTA

Argentinac odlučio zlatnu medalju sa SP-a donirati klubu za koji je nastupio samo 12 puta

Iako je član Rome tek od ljeta, Paulo Dybala i njegov klub već gaje veliku zajedničku ljubav.

Paulo Dybala (Foto: Afp)

Nije puno toga odigrao Paulo Dybala na Svjetskom prvenstvu u Katru. Argentinski ofenzivac upitan je bio gotovo do posljednjeg trenutka, pa je na prvenstvo doputovao još nedovoljno zaliječen, no Lionel Scaloni vjerovao je da bi mu njegove usluge mogle zatrebati.

Dybala je dobio 16 minuta u polufinalu protiv Hrvatske, a onda je u finalu ušao tek jednu minutu prije kraja produžetaka. No, upravo je tu Scaloni dobio ono što je trebao, čovjeka koji je svoj zadatak obavio. Dybala je uspješno izveo drugi kazneni udarac u raspucavanju za prvaka svijeta.

Izveo kazneni udarac i ušao u povijest

Tako je itekako imao svoje zasluge u osvajanju titule svjetskog prvaka, unatoč maloj minutaži koju je na terenu proveo. 

No, svoju dragocjenu medalju Dybala neće zadržati. 29-godišnji Argentinac odlučio ju je ustupiti Rominu klupskom muzeju. To je uistinu nesvakidašnji potez jer je za Romu nastupio u samo 12 utakmica, no isto tako znak koliko Dybala cijeni svoj trenutačni klub te odnos s navijačima.

Ipak, medalja će se nalaziti u muzeju samo dok je on član kluba, nakon čega će istu ponijeti sa sobom.

Ljetos su mu Tifosi priuštili nezaboravan doček nakon potpisivanja ugovora i klupskog predstavljanja, a on im uzvraća sjajnim nastupima na terenu. Dosad je nastupio u devet utakmica Seria A te je postigao pet pogodaka uz dvije asistencije, dok je u Europa ligi upisao dva pogotka iz tri nastupa. 

Dybala je inače 16. igrač koji je postao svjetski prvak kao igrač Rome te prvi nakon 2006. godine, kad su se u Rim s titulom vratili Simone Perotta, Daniele De Rossi i Francesco Totti. Ujedno je šesti takav igrač koji nije Talijan te prvi Argentinac.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider