Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogorčeni suđenjem

VIDEO Atletico ostao bez tri boda zbog dvojbenog jedanaesterca: Nastala žučna rasprava o "VAR-u koji sije kaos"

Levante je osvojio veliki bod protiv Atletica pogotkom u 90. minuti susreta iz dvojbenog jedanaesterca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši madridskog Atletica osvojili su samo bod na gostovnaju kod Levantea u susretu 10. kola španjolske La Lige, utakmica je završila rezultatom 2:2.

Iako su gosti sve do 90. minute susreta imali vodstvo od 2:1, glavni sudac utakmice Gonzalez Fuentes dosudio je, blago rečeno, dvojbeni kazneni udarac koji je sve ostavio u čudu i osigurao veliki bod Levanteu.

Bila je to sporna situacija u kojoj igrač Levantea nikako nije mogao dohvatiti loptu i zapucati na vrata Jana Oblaka. Loptu je uspio tek odbiti na ruku nesretnog Renana Lodija koji sigurno nije imao namjeru igrati rukom u svom kaznenom prostoru.

No nakon pregledavanja VAR-a, sudac Fuentes procjenjuje da je tu bilo elemenata za kazneni udarac i pokazuje na bijelu točku na opće čuđenje gostujećeg sastava. Igrači Aletica žestoko su protestirali, ali sudac nije mijenjao svoju odluku.

Dvojbeni kazneni udarac možete vidjeti OVDJE.

Nakon utakmice trener Atletica Diego Simeone, koji je zaradio isključenje u 81. minuti nakon dva žuta kartona zbog protestiranja na sudačke odluke, ostao je zakopčan do grla.

gol expired Može li Xavi preporoditi Barcu i zašto ljetos nije htio doći? Messi je glavni razlog, a Laporta nije imao izbora divider

Nije htio komentirati suđenje, ali zato su njegovi igrači itekako bili zbunjeni sudačkim kriterijem. Nije mi bilo jasno ni zašto je Simeone zaradio isključenje, ni zašto je dosuđen kazneni udarac Levanteu, ali ni kriterij za dodjelu žutih kartona.

Priča je otišla toliko daleko da se španjolski novinari, koji prate nogomet već 25 godina, pitaju poznaju li uopće pravila nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider