Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IDEJA POLAKO TONE

Dva najveća njemačka i dva najbolja francuska kluba odbili sudjelovanje u Superligi

Kako se čini, Superligu bi igrali Real Madrid, Barcelona, Juventus i još poneki klub.

Zastava Bayerna na stadionu (Foto: Afp)

Čini se kako je stav najvećih europskih klubova po pitanju Superlige poprilično jasan, što je nešto što Florentino Perez i njegovi podržavatelji nisu očekivali.

Superliga bez Bayerna i PSG-a? Teško!

Nakon što je Atletico Madrid bio prvi klub koji je bez puno razmišljanja odbacio bilo kakvu ideju o sudjelovanju u Superligi, za njima se javi veliki broj klubova bez kojih je takvo natjecanje teško i zamisliti.

Nedugo nakon Atletica, sudjelovanje u novom natjecanju odbio je višestruki prvak Europe, minhenski Bayern.

"Upoznati smo s današnjom odlukom, no to ne mijenja stav FC Bayerna o tome da bi takvo natjecanje bilo izravni napad na važnosti nacionalnih prvenstava i same strukture europskog nogometa. Bundesliga je Bayernu najvažnije natjecanje, kao i ostalim klubovima njihove nacionalne lige. Naša dužnost je naše lige ojačavati, a ne ih oslabljivati", stav je Bayerna.

Sličnog stava su i u drugom najvećem njemačkom klubu, dortmundskoj Borussiji.

"Nismo slobodni za nastup u Superligi", bio je kratak komentar njihovog predsjednika kluba.

Monaco, Sevilla i Manchester United nastavili niz

Ono što će Pereza zaboljeti je odbijenica PSG-a, kluba koji nekako ostavlja dojam da bi mu Superliga najviše odgovarala. Ipak, i njihov stav je vrlo jasan.

"U potpunosti odbacujemo bilo kakve planove za tzv. Superligu i to je naš stav od prvog dana te će tako ostati. Kao ponosna europska institucija, PSG podržava načela europskog sportskog modela i vrijednosti otvorenog natjecanja", poruka je iz Pariza.

Tijekom dana došle su vijesti kako je Superligu odbio i Monaco te Sevilla, a stav je iznio i Manchester United. No, za klubove iz Premier lige je odavno jasno da je njihovo sudjelovanje teško moguće. Čak i da se pojavi interes, Premier liga im uvijek može postaviti ultimatum, a tu znamo da im izbor neće biti težak. Kod njih se ipak prvo pita navijače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider