Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pozvao ga kum

Ne voli da ga tako zovu, ali on je legenda HNL-a: S 45 godina se vratio nogometu

Iako će za nekoliko dana proslaviti 45. rođendan, Dumitru Mitu vratio se u hrvatski nogomet i do kraja sezone nosit će dres Županijskog ligaša Metalca iz Osijeka.

Poznata nogometna faca vratila se u hrvatski nogomet. Dumitru Mitu nije mogao odbiti poziv kuma Bore Ivkovića pa će do kraja sezone nositi dres osječkog Metalca, kluba koji se natječe u 1. Županijskoj ligi Osječko-baranjske županije.

"Mi smo kumovi, prijatelji, obiteljski prijatelji... Nije teško mene nagovoriti oko toga", izjavio je za Dnevnik Nove TV Mitu koji je istinska legenda HNL travnjaka.

Makar, kaže da ne voli da ga tako zovu. Odigrao je za Osijek, Dinamo i Rijeku skoro 250 utakmica i zabio pedesetak golova.

U Metalcu su bili i Subašić i Mandžukić

"Pa ne, ne osjećam se ja kao legenda. Igrao sam tu devet i pol godina, igrao sam za tri velike ekipe za sve sam osvojio nešto i jako sam zadovoljan što sam napravio ovdje u Hrvatskoj", ističe Mitu.

A prvi čovjek Metalca oduševljen je Mituovim dolaskom. Nije ovo prvi put da poznato nogometno ime igra za Metalac. Davno je među vratnicama bio Danijel Subašić, a tri je utakmice za Metalac upisao i Mario Mandžukić. Da bi Mitu službeno bio igrač Metalca moraju se srediti papiri s njegovim bivšim rumunjskim klubom.

"Predsjednik traži neke novce ali mislim da ćemo se sljedeći tjedan dogovoriti te da ćemo ispoštivati koliko bude čovjek tražio platit ćemo da konačno dobijemo te papire", kaže Boro Ivković, predsjednik Metalca.

Uskoro stiže i Mathias Chago

A dok čeka papire Mitu igra prijateljske utakmice. Debitirao je protiv Vardarca i podsjetio kakav je majstor. Dva je gola namjestio i jedan zabio u pobjedi 5:4. Za nekoliko će dana napuniti 45 godina, ali ne misli stati.

"Ja volim nogomet i sada ako imam te godine, ali volim nogomet previše da se mogu ostaviti."

A ako mislite da će Metalac stati s dovođenjem HNL legendi varate se.

"Sljedeći igrač koji će zaigrati u Metalcu to je sigurno, ali trenutno je ozlijeđen - to je Mathias Chago", uvjeren je predsjednik Ivković.

Spektakl u Osječko-baranjskoj Županijskoj ligi je zajamčen. Vetaranski dvojac trebao bi debitirati 1. ožujka protiv Jedinstva u Donjem Miholjcu i Metalcu donijeti pomak na ljestvici. Trenutno drže sedmo mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider