Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otišao u Premier ligu

Duje Ćaleta-Car je Svetac! Evo koliko je Southampton platio za hrvatskog reprezentativca

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta Car u posljednjim minutama ljetnog Mercata postao je igrač premierligaša Southamptona.

Duje Ćaleta-Car (Foto: FC Southampton)

Hrvatski nogometni reprezentativac Duje Ćaleta-Car u zadnjim minutama prijelaznog roka potpisao je za novi klub i postao novi igrač Southamptona. Poslije četiri godine otišao je s juga Francuske i napustio Olympique Marseille te preselio na jug Engleske.

Aubameyang i suigrači iz Barcelona Zaključen ljetni prijelazni rok: Pogledajte što se sve događalo zadnjeg dana Mercata divider

"Duje Ćaleta-Car je Svetac," objavio je njegov klub po potpisu ugovora.
Transfermarkt prenosi kako je premierligaš za hrvatskog stopera platio 10 milijuna eura, gotovo dvostruko manje nego što je Marseille za njega platio Salzburgu 2018. godine, kad je za njegove usluge iskrcao 19 milijuna eura.

Ušao u zadnju godinu ugovora u Marseilleu

Ćaleta-Car pao je u drugi plan dolaskom Igora Tudora na klupu Marseillea, a klub ga je želio prodati i nešto zaraditi na njemu jer je bio ušao u zadnju godinu ugovora. Ni jedna ni druga strana nisu imale u planu nastaviti suradnju.

gol expired Senzacija za posljednji dan prijelaznog roka: Lokomotiva prodala igrača u Bundesligu! divider

Sveci su prošle sezone izborili ostanak u Premier ligi sa samo pet bodova iznad sigurne zone i odlučili su se zarotirati momčad, a Ćaleta-Car bi trebao biti predvodnik novog vala mlađih igrača. U samoj završnici prijelaznog roka bili su osobito aktivni dovevši četiri nova imena, između ostalih i Duju, a njihovo ovoljetno trošenje popelo se na 66 milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider