Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na krilima velikog nokauta

Oršić i Southampton pripremaju se za derbi začelja, ali pravi je hit u klubu jedan drugi Hrvat

Southampton je i dalje posljednji na ljestvici Premier lige, ali ovaj tjedan odigrali su utakmicu koja bi im mogla preokrenuti sezonu.

Duje Ćaleta-Car i Erling Haaland (Foto: Afp)

Pred nogometašima Southamptona je gostovanje kod Evertona koje će biti pravi derbi začelja.

U sklopu 20. kola Premier lige ove subote s početkom u 16:00 Southampton će biti gost Evertona, koji je u tek neznatno boljoj situaciji, na 18. mjestu i s tri boda više.

Southampton je preuzeo fenjer katastrofalnom serijom od šest poraza i pod hitno im treba neki dobar prvenstveni rezultat jer im u kupovima ide sjajno.

Oršić debitirao

U proteklih tjedan dana ostvarili su dvije velike pobjede, dva nokauta, od kojih je posebno odjeknuo onaj drugi. U četvrtfinalu Liga kupa svladali su Manchester City s 2:0 i izbacili ga iz borbe za trofej, a sve to samo četiri dana nakon što su kao gosti u FA kupu preokretom izbacili Crystal Palace (bilo je 1:2).

Ova utakmica protiv Manchester Cityja mogla bi, nadaju se na stadionu Saint Mary's, biti prekretnica cijele sezone.

Kod nas je taj dvoboj popraćen uglavnom zbog Mislava Oršića, koji je početkom ove godine realizirao transfer iz Dinama i Southampton te se baš protiv Cityja očekivao njegov debitantski nastup. To se na kraju i ostvarilo, Oršić je ušao u igru u 83. minuti.

Ćaleta-Car novi zapovjednik obrane Southamptona

No jedan drugi Hrvat odradio je briljantno svoju zadaću i zaustavio Cityjeve skupocjene zvijezde. Duje Ćaleta-Car, povremeni hrvatski reprezentativac, bio je šef Southamptonove obrane, u formaciji s tri stopera on je bio u sredini, igrao je libera i bio odličan.

Dirigirao je obranom Svetaca, zadržao mirnoću i koncentraciju čak i nakon što je Pep Guardiola shvatio da je vrag odnio šalu pa u igru uveo i Erlinga Haalanda. Koliko je fantastična bila defenziva Southamptona na čelu sa Ćaleta-Carom, najbolje ilustrira podatak da City nije uspio uputiti niti jedan udarac u okvir gola.

Hoće li trener Nathan Jones nastaviti u formaciji s tri igrača u posljednjoj liniji ili će se vratiti na sustav s četvoricom, za status Ćaleta-Cara to ne bi trebalo biti presudno. On je svoje mjesto za utakmicu na Goodison Parku kupio i trebao bi biti starter.

Vidjet ćemo hoće li to vrijediti i za Oršića. Uspije li i Mislav izboriti svoje mjesto u udarnih 11, nema sumnje da će ljubitelji nogometa u Hrvatskoj s posebnom pozornošću, a to već i rade, pratiti Southampton.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider