Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo za obojicu!

Primarni posao im nisu golovi, ali ipak su zabili: Hrvatski reprezentativci strijelci u Francuskoj i Njemačkoj

Stoper Ćaleta-Car i defenzivni vezni Jakić poentirali su ove nedjelje za svoje klubove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 18. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je na gostovanju pobijedio Strasbourg sa 2:0, a drugi gol za goste zabio je hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

OM je stigao do prednosti u 62. minuti, a strijelac je bio Bamba Dieng. Luis Henrique je centrirao u šesnaesterac, a Dieng sjajno škaricama pogodio za vodstvo gostiju.

Pitanje pobjednika je razriješio Ćaleta-Car pogodivši u 82. minuti za 2:0 nakon ubačaja iz kuta.

U ranije odigranom susretu Nica je na gostovanju pobijedila Rennes sa 2:1, a za domaći sastav je cijeli susret igrao hrvatski reprezentativac Lovro Majer. Gosti su poveli u 19. minuti golom Kaspera Dolberga iz kaznenog udarca, a na 2:0 je povisio Youceg Atal u 51. minuti. Smanjio je Benjamin Bourigeaud u 59. minuti, a u preostalih pola sata više nije bilo golova. Majer je za Rennes igrao cijeli susret.

U derbiju kola prvak Lille i Lyon su odigrali bez golova. Zanimljivo, sudac Amaury Delerue je dva puta provjeravao sporne situacije u kaznenom prostoru Lyona, no niti jednom nije pokazao na bijelu točku. Ivo Grbić je branio za Lille, dok Domagoj Bradarić nije nastupio.

Osim Ćalete-Cara, u strijelce se ove nedjelje upisao još jedan hrvatski reprezentativac. Kristijan Jakić zabio je u pobjedi Eintracht Frankfurta nad Bayer Leverkusenom (5:2) u 66. minuti utakmice.

Apotekari su sjajno ušli u dvoboj i već nakon 22 minuta igre vodili su 2-0 golovima Patrika Schicka (5, 22-11m).

Međutim, Eintracht je do kraja poluvremena uspio izjednačiti, a strijelci su bili Tuta (24) i Jesper Lindstrom (30). Domaćin je okrenuo rezultat u 50. minuti golom Evana N'Dicka, a u 66. je za 4:2 zabio Kristijan Jakić. Konačnih 5:2 postavio je Djibril Sow u 76. minuti. Jakić je za pobjednički sastav odigrao cijelu utakmicu.

Greuther Furth prekinuo crni niz

U drugom nedjeljnom dvoboju Greuther Furth je pobijedio Union Berlin sa 1:0, a gol odluke zabio je Havard Nielsen u 55. minuti.

Furth je konačno upisao svoju prvu domaću pobjedu u Bundesligi u 24. pokušaju, u dvije sezone. U sezoni 2012/13. u 17 domaćih susreta Greuther Furth je upisao četiri remija i 13 poraza, a ove sezone, do ogleda protiv Uniona, remi i pet poraza.

Bavarski klub je prekinuo i niz od 12 uzastopnih poraza u Bundesligi, što je najduži niz poraza u povijesti lige.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider