Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GOSTOVANJE U DNEVNIKU NOVE TV

Predstavnik navijača u Dinamovu izvršnom odboru ekskluzivno: "Mirko Barišić zaslužuje poštovanje, za nas je obećanje zakon"

Dnevnik Nove TV ugostio je novog člana Dinamova izvršnog odbora, predstavnika navijača Dubravka Skendera.

GNK Dinamo dobio je jučer novi izvršni i nadzorni odbor, a navijači su dobili dva člana u jednom te jednog člana u drugom odboru. Dvostruko je to manje nego što su tražili, no čini se da je došlo do nekog kompromisa.

Oni su podržali skupštinu, osigurali kvorum i time njezin legitimitet, nakon čega je odrađen onaj najvažniji posao. Jedan je od trojice članova navijača Dubravko Skender, inače uspješan poslovni čovjek, koji je dobio svoje mjesto u izvršnom odboru.

Mogu li navijači biti zadovoljni?

Upravo on bio je ekskluzivni gost Marka Šepata u Dnevniku Nove TV. i odmah je odgovorio na prvo pitanje, mogu li navijači biti zadovoljni time što su dobili tek pola od onoga što su tražili?

"Ja sam osobno jako zadovoljan, mislim da bi navijači i članovi kluba, Dinamo - to smo mi i Bad Blue Boysi, trebali biti jako zadovoljni. Vratimo se u vrijeme prije godinu dana, nismo imali apsolutno ništa. Sad imamo, i to zahvaljujući onih sedam tisuća članova, imamo sedam predstavnika u skupštini, dva u izvršnom i jednog od nadzornom odboru. Ali to nije najvažnije. Najvažnije je što je jučer opet napravio plavi puk, ovi navijači, opet su svoja leđa postavili za Dinamo i drugi put ove godine spriječili upravljačku krizu, možda i financijsku. Ona parola 'Dinamo Zagreb iznad svih' jučer je dobila pravi značaj", ponosno je rekao Skender.

A što navijači sad mogu konkretno donijeti Dinamu, kakvu će ulogu tražiti te na koji će način djelovati u tim tijelima?

"Gledajte, bez obzira na neki manjinski dio, tu uvijek možemo biti preglasani. Ali tu su unutra ušli, po meni, vrlo kvalitetni ljudi, poslovni uspješni ljudi. Ušli su odvjetnici, oni vrlo lagano i argumentirano mogu braniti ono što nas čeka u idućih nekoliko mjeseci, a to je naša najveća zadaća, to je statut."

"Mirko Barišić je pod pritiskom i zaslužuje poštovanje"

No je li možda Mirko Barišić izigrao navijače time što statut još uvijek nije donesen?

"Ne bih komentirao je li izigrao, i on je pod velikim pritiskom pa to razumijem. Statut je gotov, statut je odrađen, statut je odradila vrhunska grupa ljudi, oni old school iz Dinama plus vrhunski stručnjaci. Ne samo pravnici nego i poznavatelji različitih modela velikih klubova koji funkcioniraju po principu jedan član - jedan glas."

Može li se vjerovati Barišiću, čovjeku koji je godinama bio uz Zdravka Mamića i Krešimira Antolića, ljudima koje navijači nisu htjeli u klubu?

"Gospodin Mirko Barišić zavrijedio je veliko poštovanje. On je predsjednik najvećeg i najuspješnijeg hrvatskog kluba. Nama nema druge nego vjerovati mu, njegovu obećanju. Nazovite nas navijači, članovi kluba ili ulica, kako nas neki zovu, ali kod nas je pružena ruka i obećanje zakon."

A što sa Zdravkom Mamićem?

Znači li to da je Zdravko Mamić u Dinamu prošlost, to jest je li ovo njegov definitivni kraj?

"Ja gospodina Zdravka Mamića ne poznajem osobno i ne bih komentirao nikakav kraj. Komentirao bih samo novi početak. Početak demokratizacije najvećeg hrvatskog kluba, proces koji nema apsolutno nikakvu alternativu. Idući korak - statut!"

Predvodnik suprotne struje Damir Zorić najavio je žalbu na jučerašnju skupštinu, uz komentar kako je za kvorum, što je bio uvjet da bi se nova tijela verificirala, bio potreban kvorum od 41 skupštinara, a ne 34 ili 36. To, naravno, znači da on ne priznaje skupštinare iz redova navijača.

"Nemam zadaću komentirati gospodina Zorića. Osobno čvrsto vjerujem da je jučer odrađena i održana skupština sukladno statutu i svim zakonskim normama. Sad je prva zadaća izvršnog odbora stati iza uprave klube, da se ta sinergija prenese na teren, na plave bluze, da osvojimo novo prvenstvo."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider