Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skupi kiks na Kvarneru

Napeta bitka u Drugoj HNL: Uoči ključnog derbija bivši prvoligaš se odvojio na vrhu, ali nije još sve gotovo

Derbi Druge HNL Rudeš – Varaždin igra se ove subote, a gosti dolaze u kudikamo boljem raspoloženju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok se u Prvoj HNL već neko vrijeme zna da će Hrvatski dragovoljac biti taj koji će napustiti društvo najboljih, situacija nije ni približno tako čista po pitanju toga tko će ih zamijeniti.

Budući da je Hrvatski nogometni savez ukinuo ono razigravanje između pretposljednjeg prvoligaša i drugoplasiranog drugoligaša, samo će onaj tko prvi prođe kroz cilj u Drugoj HNL otići u najviši rang, što znači da u ovoj aktualnoj borbi između Varaždina i Rudeša jedan klub neće dobiti priliku za popravni ispit.

Ovaj tandem se prilično odvojio od ostatka drugoligaške karavane i jasno je da će se između njih tražiti novi prvoligaš.

Rudeš kiksao kod budućeg trećeligaša

Do ovog kola Rudeš je pratio Varaždin u stopu, razlika je bila dva boda i svi pratitelji drugoligaških zbivanja s nestrpljenjem su iščekivali njihov međusobni sraz, zakazan za ovu subotu 30. travnja. Da je razlika ostala dva boda, slobodno bismo mogli utvrditi da će u izravnom obračunu pasti odluka o ovosezonskom osvajaču Druge HNL.

Međutim, Rudešu se dogodio veliki kiks, posrtaj koji bi ih mogao stajati prvog mjesta. Gostovali su kod Opatije, susret se igrao u Rijeci, na Kantridi, a već prežaljeni Opatijci (koji su posljednji na ljestvici i daleko najizgledniji kandidati za ispadanje u Treću HNL) pobijedili su Zagrepčane s 3:1.

Varaždin je iskoristio takav poklon, na svom terenu uvjerljivo svladao drugu momčad Osijeka i uoči dolaska Rudešu u goste povećao prednost na pet bodova, pet kola prije kraja.

Varaždin s puno manjim pritiskom

Rudeš sada ima ogromni imperativ, njima je jasno da ako u subotu ne pobijede gube svaku nadu u osvajanje prvog mjesta. S druge strane, Varaždinci lakše dišu, na njihovim leđima će biti manji pritisak i moći će donekle lakše i opuštenije igrati.

U prvom dijelu sezone Varaždin je na svom terenu svladao Rudeš s 2:1 i ako sad u subotu ne bude pobjednika, imat će momčad iz baroknog grada i bolji međusobni omjer od sastava iz zapadnog dijela Zagreba, što bi značilo da Rudeš u završne četiri runde mora osvojiti šest bodova više nego Varaždinci.

Službeno još ništa nije gotovo, neće biti niti poslije subotnjeg ogleda, ali evidentno je da Varaždin u priličnoj prednosti.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider