Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dugopolje se spasilo

Dramatičan kraj sezone: Pola lige je bilo ugroženo, evo kojih pet klubova napušta Drugu HNL

Odigrano je posljednje kolo Druge HNL za sezonu 2021./2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odigrane su sve utakmice posljednjeg kola Druge HNL i otklonjen je i onaj jedini upitnik koji je postojao uoči ovih završnih 90 minuta.

Pored Opatije i Sesveta, koje su od ranije izgubile i matematičku nadu u ostanak, te drugih momčadi Dinama i Osijeka koje se od iduće sezone neće moći natjecati među drugoligašima, iz Druge HNL ispada i Croatia Zmijavci.

Na gostovanju kod Cibalije Zmijavčani su ove subote poraženi s 1:0 i time su završili sezonu na učinku od 38 bodova. Iako su gubili i izgubili, igrače Croatije tek je nekoliko minuta dijelilo od toga da, unatoč porazu u Vinkovcima, izbjegnu ispadanje.

Naime, Dugopolje je kod kuće igralo s Rudešom i rezultat je bio 2:2 sve do 88. minute kada je Ivan Brnić pogodio za pobjedu domaćeg sastava vrijednu ostanka među drugoligašima. Da je u Dugopolju završilo 2:2, tada bi Croatia Zmijavci i Dugopolje bili bodovno izjednačeni, imali bi i jedni i drugi po 38 bodova, a u ligi bi ostali Zmijavčani zbog boljeg međusobnog omjera.

No, ispostavilo se da je taj Brnićev zgoditak bio spasonosan za Dugopoljce, a koban za klub iz okolice Imotskog.

Inače, uoči ovog kola doslovno je pola lige bilo ugroženo, za čak osam klubova postojala je opasnost da oni budu ti koji će se u konačnici priključiti već otpisanima Opatiji i Sesvetama.

Spas je pronašla Cibalia već spomenutim trijumfom nad Croatijom, zatim Kustošija koja je s 3:2 bila bolja od druge momčadi Dinama, Orijent 1919 koji je lakoćom sredio Opatiju, dok se Dubravi nije obio o glavu poraz od Varaždina. Za BSK iz Bijelog Brda ispostavilo se da im je dovoljan bio i bod u gostima kod druge momčadi Osijeka. Za Solin je zlata vrijedna bila pobjeda kod Intera u Zaprešiću.

Od iduće sezone Druga HNL će brojati 12 klubova umjesto dosadašnjih 16. Od pet prvaka trenutnih Trećih HNL (Jug, Zapad, Istok, Sjever, Središte) samo će jedan postati drugoligaš, dok će se svi ostali morati zadovoljiti nastupom u jedinstvenoj Trećoj HNL koja stupa na scenu krajem ovog ljeta.

Druga HNL, konačna ljestvica:

1. Varaždin 63 boda
2. Rudeš 56
3. Inter Zaprešić 48
4. Jarun 44
5. Kustošija 42
6. Cibalia 41
7. Dinamo II 41
8. Solin 40
9. Dugopolje 40
10. Orijent 1919 40
11. BSK Bijelo Brdo 39
12. Dubrava 39
13. Croatia Zmijavci 38
14. Sesvete 34
15. Osijek II 34
16. Opatija 25

*podebljano su označeni klubovi koji više neće igrati Drugu HNL

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider