Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Blagi cirkus"

Dramatičan tjedan u Osijeku: Slučaj Bočkaj samo je jedan od problema

U posljednje vrijeme odvija se prava drama u jedinom slavonskom prvoligašu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osijek je rano poveo golom Mirka Marića u 5. minuti i činilo se da će lako doći do pobjede kada je u 28. minuti Slaven ostao s igračem manje. No, gosti se nisu predavali i svoju su šansu dočekali četiri minute prije kraja susreta i izjednačili pogotkom Lime.

A taj je remi samo nastavak burnog tjedna u Gradskom vrtu, u kojem je predsjednik kluba Ivan Meštrović oštro prozvao igrače i stručni stožer i to ne osobno, nego putem javnog priopćenja, nezadovoljan porazom od prvoplasirane momčadi prvenstva - Dinama.

Na sve to samo se nadovezala bizarna prometna nesreća koju je skrivio ponajbolji Osijekov igrač Petar Bočkaj. Tribine Gradskog vrta nisu imale puno toga lijepog poručiti treneru Zekiću i njegovim igračima. Nakon sinoćnjeg remija i trener je imao neke poruke.

"Ne tražim alibi, ali..."

''Ovaj tjedan je, ne znam kako bih to nazvao nego blagim cirkusom. Nekad kad sam ja bio igrač i kad bi igrali loše, napadali su te na dan utakmice, pa su ti zviždali i vrijeđali, ali sad ta borba traje 24 sata. Puno stvari smo izazvali sami, na puno stvari ne možeš utjecati. Možemo sad kukati i bit negativni do kraja i ići u smjeru koji je negativan za klub'', rekao je strateg bijelo-plavih.

Nije tražio alibi za loše igre, no ipak je primijetio.

''Nikakav alibi to nije za mene, ali od ljetos i sada s Perom smo izgubili 9, 10 igrača iz prve postave, ako zaista neko misli da se tu može nešto čarobnim štapićem napraviti i da ti mladi dečki preko noći postanu nositelji igre i da budu najbolji uza sav njihov trud.''

"Jednom sam drastično kaznio Bočkaja, možda sam trebao i više"

Osvrnuo se Zekić kratko i na slučaj Bočkaj.

''Jako mi je teško gledajući tog mladog čovjeka koji je upao u probleme i nije se znao nositi s time.... da potraži jednu vrstu pomoći koja mu je zaista potrebna.''

''Peri treba omogućiti pomoć i da izađe na pravi put, da postane sve ono što smo od njega očekivali. Da nas je sve razočarao jest , da je razočarao svlačionicu jest. Jednom sam ga i drastično kaznio , možda sam i trebao više.''

Navijači imaju pravo na svoje mišljenje i nezadovoljstvo, no treba spomenuti kako je Osijek nakon 23. kola na trećem mjestu prvoligaške ljestvice s 41 bodom, tri manje od druge Rijeke, ali i četiri više od četvrte Lokomotive, a sedam više od Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider