Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čolak odlučio

Drama u Varaždinu: Rijeka pobijedila golom u sudačkoj nadoknadi

Rijeka je pobijedila Varaždin 2:1 u osmini finala hrvatskog Kupa...

Joao Escoval i Leon Benko (Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

U posljednjem susretu osmine finala hrvatskog nogometnog Kupa Rijeka je u Varaždinu pobijedila istoimenog drugoligaša sa 2-1, a pogodak odluke gosti su postigli u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Rijeka se tako u četvrtfinalu pridružila Hajduku, Dinamu, Osijeku, Slaven Belupu i Vinogradaru, dok su u utorak mjesto među osam najboljih izborili Lokomotiva i Inter.

Gosti su teško stigli do pobjede protiv drugoplasirane momčadi Druge HNL. Rijeka je povela već u 4. minuti utakmice. Lončar je pronašao Puljića koji je sjajno pogodio s ruba kaznenog prostora. U 20. minuti Heber je mogao povećati prednost Rijeke nakon što je izbio sam ispred Mrmića, ali je pucao pored gola. Izjednačio je Leon Benko u 28. minuti sjajnim golom iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora.

Čolak za pobjedu Rijeke u sudačkoj nadoknadi

U nastavku susreta sve do sudačke nadoknade nije bilo pogodaka. Kada se već činilo kako ćemo gledati produžetke Antonio Čolak je šokirao domaće navijače. Rijeka je brzo izvela korner, a Čolak je pogodio za pobjedu.

U ranije odigranom susretu Hajduk je nakon produžetaka pobijedio Šibenik sa 2-1. Šibenik je poveo u 13. minuti nakon autogola Mirka Ivanovskog, Hajduk je izjednačio u 87. minuti golom Ahmeda Saida, a pobjednik je razriješen u 119. minuti golom Stanka Jurića. Domaćin je od 59. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Robert Pecolaj.

Šibenik je imao priliku uzvratiti Hajduku za prošlogodišnji poraz u istoj fazi Kupa kada je Hajduk na Šubićevcu pobijedio sa 1-0. Domaćin je vodio 1-0, ali nije izdržao. Crveni karton u 59. minuti i pogreška obrane u 87. minuti odnijeli su domaćinu pobjedu.

Dinamo rutinski je odradio susret osmine finala pobijedivši na gostovanju četvrtoligaša Zelinu sa 4-0. Dinamo je poveo u završnici prvog dijela golom Marija Gavranovića, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Bruno Petković u 82. minuti. U samoj završnici 'Modri' su zabili još dva gola, a oba je postigao Damian Kadzior (88, 90).

Slaven slavio u Slavonskom Brodu

Većih problema nije imao niti Osijek koji je na gostovanju na Krku protiv istoimenog trećeligaša slavio sa 5-1. Gosti su poveli 3-0 golovima Marića (5), Hajradinovića (39) i Dugandžića (42), a u posljednjim trenucima prvog poluvremena smanjio je Brdar. U drugom dijelu Osijek je zabio još dva gola, a strijelci su bili Pilj (61) i Dugandžić (83).

Slaven Belupo je u Slavonskom Brodu pobijedio Marsoniju sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Bogojević u 60. minuti. Slaven je i u prvom poluvremenu imao nekoliko lijepih prilika, ali su Šarlija, Gordana i Bongongui bili precizni.

Mjesto u četvrtfinalu izborio je i Vinogradar koji je u Mladini pobijedio Jadran Luka Ploče sa 4-2. Dvostruki strijelac bio je Prijić, a za Vinogradar golove su zabili i Šćrbec, te Bjelanović, dok su za goste pogađali Primorac s bijele točke te Šutalo.

U utorak su četvrtfinale izborili i nogometaši Lokomotive i Intera. Lokomotiva je slavila kod trećeligaša Zadra sa 3-1, dok je Inter u Zaprešiću pobijedio pulsku Istru 1961 sa 2-1.

REZULTATI OSMINE FINALA

Varaždin - Rijeka 1-2
Šibenik - Hajduk 1-2 prod.
Krk - Osijek 1-5
Zelina - Dinamo 0-4
Marsonia - Slaven Belupo 0-1
Vinogradar - Jadran Ploče 4-2

U utorak:
Zadar - Lokomotiva 1-3
Inter - Istra 1961 2-1

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider