Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BILO JE SVEGA

Drama na drugoligaškim terenima: Slavonci duboko u nadoknadi do pobjede i ostanka, Riječani u kvalifikacije!

Kvalifikacije za 1. NL igrat će Orijent i Kustošija, dok je BSK u pravoj drami izborio ostanak u drugoligaškom društvu.

Nogometaši BSK-a (Foto: Paun Paunovic / CROPIX)

Nakon današnjih poslijepodnevnih utakmica, zaključena je gotovo cijela priča u drugom i trećem rangu hrvatskog ligaškog nogometa.

Preostaje tek ono najvažnije, nedjeljni izravni okršaj Zrinskog i Šibenika na osječkom Gradskom vrtu, no okrenimo se onom odigranom danas, posebno borbi za ostanak u 1. NL.

Bitka tri momčadi vrlo brzo postala bitka dvije

Naime, nakon što je Solin već ranije ispao, danas se vodila bitka između Croatije iz Zmijavaca, Orijenta i BKS Bijelog Brda, oko toga tko će u kvalifikacije.

Croatia je bila u najboljoj situaciji te se zapravo izdvojila već na poluvremenu svoje utakmice protiv Sesveta, gdje su vodili 2:0.

Na poluvremenu je rezultat utakmice Jarun - Orijent bio 0:0, dok je u Bijelom Brdu na utakmici BSK - Dugopolje bilo 1:1, nakon što su gosti poveli autogolom Pavleka, da bi u nadoknadi Antonio Perošević izjednačio.

BSK promašio penal i puno prilika, a onda čudo u završnici

Bitka se nastavila voditi na ta dva terena. Orijent nije uspijevao doći do pogotka u Zaprešiću, dok je BSK u 63. minuti došao do igrača više. U slučaju jednakog ishoda, Orijent bi ostao ispred BSK.

Drama je dostigla vrhunac kad je Perošević promašio kazneni udarac u 74. minuti, a napadi BSK nastavili su se nizati i nakon toga, no bez uspjeha.

I onda je sve proključalo u trenucima kad je utakmica u Zaprešiću već završile bez pogodaka. BSK je u petoj minuti sudačke nadoknade (pokazano je šest minuta) povukao akciju po desnoj strani. U sredinu je ubacio Valentin Jara, loptu je glavom prenio jedan od napadača žutih, gdje ju je s druge vratnice u gol zakucao dotadašnji tragičar Pavlek.

Kustošija pobjedom potvrdila šansu za povratak

BSK je tako u dramatičnim okolnostima izborio ostanak, dok Orijent odlazi u kvalifikacije.

Tamo će ih čekati momčad Kustošije, koja je drugo mjesto u 2. NL potvrdila pobjedom 1:0 protiv Opatije.

Opatije je već ranije osigurala prvo mjesto i izravan ulazak u viši rang, dok Kustošija tako odlazi u isti tip susret u kakvom su prošle sezone iz drugog ranga ispali. Tada je bolji od njih bio Zrinski.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider