Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama na Bernabeuu

Real u produžetku srušio Atletico: Modrić asistirao, Rodrygo zabio fantastičan gol

Real Madrid pobijedio je Atletico 3:1 u četvrtfinalu Kupa kralja…

De Paul, Modrić i Griezmann (Foto: Afp)

Nogometaši Real Madrida posljednji su polufinalisti španjolskog Kupa kralja, a plasman među četiri najbolje momčadi su izborili pobijedivši na svom stadionu u gradskom derbiju Atletico sa 3-1 u produžetku.

Alvaro Morata je u 19. minutu doveo Atletico u vodstvo na Santiago Bernabeuu, a Atletico je tu prednost držao sat vremena. U 79. minuti Rodrygo se nakon dodavanja Luke Modrića sjajno oslobodio četvorice gostujućih igrača i vanjskim dijelom stopala poslao loptu pokraj Jana Oblaka u mrežu.

U produžetku su gosti ostali s igračem manje, jer je Stefan Savić u razmaku od dvije minute zaradio dva žuta kartona i u 99. minuti morao napustiti teren. Brojčanu prednost Real je iskoristio u 104. minuti, kad je Karim Benzema u mrežu poslao loptu koja se odbila od vratnice nakon udarca Viniciusa Juniora.

Brazilac se u strijelce upisao na kraju produžetka i postavio konačnih 3-1 za plasman u polufinale.

Luka Modrić je odigrao svih 120 minuta, a sudjelovao je u akciji kod prvog pogotka Reala, kojim su domaćini izborili produžetak.

U četvrtak su plasman u polufinale izborili i nogometaši Athletic Bilbaa pobijedivši prošlogodišnjeg finalista ovog natjecanja Valenciju sa 3-1 na gostujućem terenu. Iker Muniain je u 35. minuti donio vodstvo baskijskoj momčadi. U 43. minuti je branič gostiju Oscar de Marcos nespretno pokušao izbiti loptu, a poslao ju u svoju mrežu za izjednačenje na 1-1. Dvije minute poslije je Nico Williams ponovno donio prednost Athleticu, a konačnih 3-1 postavio je Mikel Vesga u 74. minuti iz kaznenog udarca.

Veliku ulogu u pobjedi Athletica odigrao je Inaki Williams, iako nije zatresao mrežu, ali je bio asistent kod prva dva pogotka, a zbog prekršaja na njemu je dosuđen kazneni udarac za treći gol.

U srijedu su mjesto u polufinalu izborili Barcelona i Osasuna.

Ždrijeb polufinalnih parova bit će održan 30. siječnja, a u njemu neće biti nositelja. U finale će se probiti momčad koja bude bolja u dvije utakmice. Prve su na rasporedu početkom veljače, a uzvrati početkom ožujka.

Kup kralja - četvrtfinale:

Valencia - Athletic 1-3 (de Marcos 43-ag / Muniain 35, N. Williams 45, Vesga 74-11m)
Real M. - Atletico M. 3-1 (Rodrygo 79, Benzema 104, Vinicius Jr. 120+1 / Morata 19)

Odigrano u srijedu:
Barcelona - Real S. 1-0 (Dembele 52)
Osasuna - Sevilla 2-1 (Avila 71, Ezzaizouli 99 / En Nesyri 90+4)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider