Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lista ''žrtava'' je poduža

Zaboravite na Ramseyja: Drakeovo "prokletstvo" pogodilo Man City u najvažnijem trenutku sezone

Kada kanadski reper Drake odluči javno podržati nekog sportaša ili momčad, stvari jednostavno krenu nizbrdo...

Drake i Sergio Aguero (Screenshot Aguero Instagram)

Vjerujete li u prokletstva i kletve? Jesu li ona stvarna ili samo stvar psihe? Što god da jest, ima nešto u tome.

Boston Red Soxima trebalo je 86 godina da skinu sa sebe "Bambinovu kletvu" i osvoje naslov MLB prvaka. Portugalski nogometni klub Benfica i dalje pati zbog kletve "ludog" mađarskog trenera Bele Guttmana, koji je još davne 1962. godine prokleo klub koji mu je dao otkaz da idućih 100 godina neće osvojiti titulu prvaka Europe.

Drake je već "ukleo" niz sportaša i klubova

Jedna od smiješnijih i zabavnijih kletvi jest "Drakeova kletva". Ona se odnosi na kanadskog repera Drakea, koji navodno momčadima i sportskim pojedincima donosi nesreću. Posljednji u nizu Drakeovih "žrtvi" potencijalno je Manchester City, točnije napadač Sergio Aguero.

On i Drake susreli su se prije mjesec dana, fotografirali se, izmjenili dresove i objavili svoje upoznavanje na društvenim mrežama. Iako se "kletva" nije odmah primila, sinoć je Manchester City izgubio na gostovanju kod Tottenhama s 1:0, a Aguero je u prvom poluvremenu promašio kazneni udarac za City.

Ako kojim slučajem City ispadne u četvrtfinalu Lige prvaka te možda izgubi utrku s Liverpoolom za naslov prvaka u Engleskoj, priče o Drakeovoj kletvi postat će još glasnije.

Da ima neki psihološki dio koji podsvjesno utječe na igrače i momčadi kada je Drake u pitanju, dokazuje i niz događaja koji su se dogodili u prošlosti.

Otkako je kanadski reper postao globalni ambasador Toronto Raptorsa, ta momčad stekla je reputaciju "chokera", odnosno momčadi koja u ključnim trenucima sezone zakaže.

Serena i Conor McGregor neke od "žrtava"

Drake je s Miami Heatom proslavio titulu NBA prvaka 2013. godine, a samo 365 dana kasnije Heat je u revanšu protiv Spursa poražen s uvjerljivih 4:1.

Reper je 2015. godine sjedio u boksu Serene Williams u polufinalu US Opena, u kojem je američku tenisačicu šokirala Roberta Vinci.

Lani je pak bio uz bok Conora McGregora uoči borbe protiv Habiba Nurmagomedova, koju je Irac izgubio gušenjem u četvrtoj rundi.

Drake i McGregor (Foto: AFP) Drake i McGregor (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prije samo tjedan dana Drake se upoznao s mladog engleskom zvijezdom Jadonom Sanchom, čija je Borussia Dortmund nakon toga brutalno ponižena kod Bayerna s čak 5:0 u možda i odučujućoj utakmici u borbi za titulu prvaka Bundeslige.

Arsenal je također jedna od "žrtava", s obzirom na to da je Drakeovo fotkanje s Pierre-Emerick Aubameyangom koštalo Topnike poraza kod Evertona uz jednu od najgorih izvedbi ove sezone.

Ramseyjevo i hrvatsko "prokletstvo"

Od pojedinačnih "kletvi" spomenimo još i Ramseyjevu "kletvu", koja i nije tako smiješna. Naime, vrlo često nakon što Velšanin zabije pogodak jedna slavna osoba u svijetu premine.

Nakon njegovih golova, unutar 24 sata, već su do sada preminuli Osama bin Laden, Muammar Gadaffi, Steve Jobs, Whitney Houston, Robin Williams, Paul Walker, David Bowie, Alan Rickman, Nancy Reagan, Chester Bennington, Gregg Allman, Roger Moore, Stephen Hawking, Eric Bristow, Burt Reynolds, Mac Miller, George H. W. Bush, Keith Flint and Luke Perry.

Spomenimo i hrvatsko prokletstvo koje se odnosi na košarku. Otkako je naša reprezentacija 1995. godine, u trenucima kada se reprezentacija Jugoslavije trebala popeti na najviše postolje nakon osvajanja Europskog prvenstva, sišla s najniže stepenice podija, nikada se više na velikom natjecanju nije vratila na njega...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider