Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kane i Alli ozlijeđeni

Tottenham srušio Man City: Son i Lloris junaci, Agüero tragičar

Tottenham je pobijedio Manhcester City 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Galerija Son Heung-Min slavi pogodak (Foto: AFP) Sergio Aguero (Foto: AFP) Harry Kane izlazi s travnjaka zbog ozljede (Foto: AFP) +1 Tottenham dočekuje Liverpool na novom stadionu (Foto: AFP)

Nogometaši Tottenhama pobijedili su na svom novom stadionu Manchester City sa 1-0 (0-0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a vrijedan pogodak postigao je Korejac Heung-Min Son u 78. minuti.

Liverpoolu se žuri u novo finale Lige prvaka: Na krilima Firmina lakoćom pao Porto!

U debitantskom nastupu Tottenhama u Ligi prvaka na Hotspur stadionu Mauricio Pochettino se odlučio za taktiku prepuštanja posjeda lopte gostima uz pritisak na obranu Cityja, iz kojeg je Tottenham uspio isprovocirati nekoliko pogrešaka i obećavajućih situacija pred vratima Edersona.

Son i Lloris junaci, Aguero tragičar

No, lopta u nogama Guardioline momčadi značilo je da će opasnih situacija biti i pred domaćim golom. I već u 13. minuti Manchester City je dobio priliku za vodstvo. Sudac Bjoern Kuipers je uz pomoć video tehnologije vidio da je lopta pogodila u ruku Dannyja Rosea i dosudio je kazneni udarac.

Sergio Aguero (Foto: AFP) Sergio Aguero (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Loptu je na bijelu točku namjestio Sergio Aguero, ali je njegov loš udarac pročitao kapetan Tottenhama Hugo Lloris i obranio jedanaesterac.

U drugom poluvremenu je Raheem Sterling prvi imao priliku ugroziti Llorisa, ali je francuski vratar uspio obraniti njegov udarac u 47. minuti.

Domaća momčad je u 58. minuti doživjela neugodan udarac. Harry Kane je stradao u srazu s Delphom koji mu je nagazio gležanj i najopasniji napadač Tottenhama morao je napustiti teren, uz pomoć liječnika i fizoterapeuta.

Kane i Alli ozlijeđeni

Kaneova ozljeda kao da je stimulativno djelovala na ostatak momčadi. Spursi su preuzeli kontrolu lopte i počeli sve opasnije prijetiti. Najkonkretniji je u tim prijetnjama bio Korejac Heung-Min Son, a jednu takvu pretvorio je u pogodak.

U 78. minuti Son je ušao iza leđa gostujuće obrane i činilo se da će mu lopta pobjeći izvan granica igrališta. Međutim, brzonogi Korejac je uspio zadržati posjed, vratio se do sedam metara iskosa sa desne strane i poslao loptu ispod ruke Edersona.

Bio je to jedini pogodak na utakmici koji će Tottenham ponijeti sa sobom na uzvrat, koji je na rasporedu u srijedu, 17. travnja, na Etihad stadionu Manchesteru.

Gostima ostaje popraviti dojam pred svojim navijačima, a navijači Tottenhama će se nadati oporavku Harryja Kanea i Dele Allija, dvojca koje je Pochettino zbog ozljeda morao povući iz igre.

Harry Kane izlazi s travnjaka zbog ozljede (Foto: AFP) Harry Kane izlazi s travnjaka zbog ozljede (Foto: AFP) (Foto: Afp)

TOTTENHAM - MANCHESTER CITY 1-0 (0-0)

London. Tottenham Hotspur stadion. Gledatelja: 60.000. Sudac: Bjoern Kuipers (Nizozemska).

STRIJELAC: 1-0 Son (78)

TOTTENHAM: Lloris - Trippier, Vertonghen, Alderweireld, Rose - Sissoko, Winks (od 81. Wanyama) - Eriksen, Dele Alli (od 87. Llorente), Son - Kane (od 58. Lucas)

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Otamendi, Laporte, Delph - Fernandinho, Gündogan, David Silva (od 89. De Bruyne) - Mahrez (od 89. Sane), Aguero (od 71. Gabriel Jesus), Sterling

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider