Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može li on to?

Hrvatski trener dobio veliku čast: Postao izbornik reprezentacije koja sanja Svjetsko prvenstvo

Talajićev najveći uspjeh je osvajanja naslova pobjednika azijske Lige prvaka sa saudijskim Al Ittihadom 2004. godine, dok ga je Al Jazeera Sport TV proglasila najboljim trenerom u Aziji i u arapskom svijetu za sezonu 2010./11.

Dragan Talajić (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni trener Dragan Talajić (58), koji već 20 godina radi u zemljama Bliskog istoka i Kini, imenovan je novim izbornikom reprezentacije Bahreina.

Talajić, koji od 2022. godine obnaša dužnost tehničkog direktora u Bahreinskom nogometnom savezu, na klupi će zamijeniti Argentinca Juana Antonija Pizzija, koji je sporazumno raskinuo ugovor nakon ispadanja u osmini finala Azijskog prvenstva od Japana prije 20-ak dana.

Talajićev najveći uspjeh je osvajanja naslova pobjednika azijske Lige prvaka sa saudijskim Al Ittihadom 2004. godine, dok ga je Al Jazeera Sport TV proglasila najboljim trenerom u Aziji i u arapskom svijetu za sezonu 2010./11. kada je s jordanskim Al-Wehdatom osvojio tamošnje prvenstvo, Kup i Superkup.

Nakon dva odigrana kola u skupini H azijskih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvnstvo 2026. Bahrein se s tri boda nalazi na drugom mjestu, tri boda više imaju vodeći UAE, a isti broj bodova ima treći Jemen, dok je na dnu Nepal bez bodova. Prve dvije reprezentacije iz skupine izborit će prolazak u sljedeći krug kvalifikacija.

Tablice omogućuje Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider