Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već ima ozbiljnih upita

Veliko otkriće Hajduka za Novu TV o novoj ulozi i gdje se jednog dana vidi u budućnosti

Iako je odigrao samo devet utakmica za Hajduk i tek nedavno napunio 19 godina, Domagoj Bradarić imenovan je novim kapetanom Bijelih. Ali samim time, talentirani lijevi bek već se susreće s pitanjem: "vidi li se još dugo u Hajduku ili će i on ubrzo u inozemstvo?".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovo predbožićno razdoblje najveći talent Hajduka, Domagoj Bradarić, pamtit će još dugo. Početkom prošlog tjedna proslavio je 19. rođendan, a zatim šest dana kasnije poveo svoju momčad u najvećem derbiju hrvatskog nogometa. I to kao najmlađi Hajdukov kapetan u povijesti.

"Svakako mi je velika čast predstavljati klub, pogotovo kao najmlađi kapetan ikada i pogotovo pred ovakvim ambijentom - derbi protiv Dinama i žao mi je što je to završilo porazom", rekao je Bradarić za Novu TV.

Bradarić je jedna od rijetkih svijetlih točaka sumorne Hajdukove jeseni. U svega šest nastupa u završnici polusezone odigrao je toliko dobro da mu mnogi već sada prognoziraju brzi transfer u Lige petice.

"Svakom je cilj igrati za najveće klubove, ali trenutno samo fokusiran na Hajduk i na svoj razvitak u tom klubu. Tu sam cijeli život, tako da sam skroz predan Hajduku'', izjavio je mladi igrač Hajduka.

Ali, pouzdano znamo da za tebe već sada ima puno ozbiljnih interesa iz velikih liga.

"Pa to mislim da je normalno. Ima dosta mladih igrača, ali mislim da još nije vrijeme da napustim HNL, pogotovo što sam tek počeo igrati i mislim da je sigurno bolje da još ostanem i afirmiram se u ovoj ligi", rezonirao je Bradarić.

A koliko god trezveno razmišljao o budućnosti, ipak zna koja mu je najdraža strana liga.

"Mislim da mi najviše odgovara španjolska liga po pristupu igre, pogotovo napadačkom i vidim se tamo za nekih par godina", otkrio je kapetan Bijelih.

Odlične igre Bradarića su dovele i do U-21 reprezentacije s kojom će nastupiti na Europskom prvenstvu idućeg ljeta. U skupini s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom.

"Izvukli smo najtežu moguću skupinu. No i mi imamo jako dobru momčad i nadam se da ćemo se boriti za prolaz. Nema loše ekipe i sve je otvoreno", mišljenja je Bradarić.

Što se tiče Hajduka, Bradarić je predvodnik novog vala koji bi mogao Hajduk vratiti barem blizu vrha HNL-a.

Palaversa, Nejašmić, Delić, Šego i Teklić redom su igrači od 18 do 20 godina koji već sada iskazuju određenu kvalitetu.

"Svakako je teško to staviti na ovako mlade momke, ali ja imam povjerenja u njih i smatram da svaki od njih ima potencijal, tako da smatram da će to sa vremenom doći sve na svoje", izjavio je Bradarić.

Na toj mladoj gardi Hajduk mora graditi put prema rezultatskom oporavku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider