Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dogovor pao: Od 2011. kreće Liga 12 ili Liga 10!

Izvršni odbor HNS-a uskoro bi trebao prihvatiti inicijativu Natjecateljske komisije o promjeni sustava natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skupština HNS sastat će se 26. veljače kada se očekuje da krene s preinačenjem broja klubova u HNL-u. Do kraja lipnja ove godine čelnici HNS-a trebali bi odlučiti o smanjenju Lige na 12, ili čak 10 klubova. Na današnjem sastanku nije bilo Zdravka Mamića koji je zbog obveza otišao u Hercegovinu, no i bez njega 14 članova Izvršnog odbora odlučilo se na prve korake ka smanjenju lige.

'Imat ćemo gotovo četiri mjeseca za analizu što je najbolje, no pravi odgovor kojim putem krenuti dobit ćemo kad 1. svibnja doznamo broj klubova s licencama. Lako bi se moglo dogoditi da reorganizacija bude prijevremena, uvjetovana višom silom', prenose Sportske novosti riječi predsjednika Natjecateljske komisije Antuna Čilića.

Glavni problem klubova su dakako financije, te je zaključak kako je smanjenje lige neminovnost.

'Sada će to biti mnogo lakše napraviti nego prije godinu ili dvije. Neki su sami počeli uviđati da financijski nisu u stanju izdržati. Recimo, Međimurje se bori na sve strane da zatvori sezonu, a uz trećinu manje sredstava mirno bi igrali u drugoj ligi', istaknuo je glavni tajnik Srebrić.

No, kresanje lige moglo bi se dogoditi i već za sezonu 2010./2011. Naime samo su 4 drugoligaša predala zahtjev za prvoligašku licencu: Hrvatski dragovoljac, Split, Solin i Mosor, neki s vrlo dvojbenim referencama, a i polovica prvoligaša tek uz popuštanja mogu doći do licence.

'Tko zna bi li krenula Liga 12. Mogla bi i 14, pa čak i 10 ne bude li dovoljno sudionika s potrebnim kriterijima', dodao je Srebrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider