Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je pošlo po zlu

Noć koju Barcelona nije zaboravila: Nokaut za povijest i danas se pamti

Prije točno dvije godine Barcelona je prosula ono što je izgledalo kao nemoguće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan 2018. nogometaši Barcelone doživjeli su teški nokaut koji još dugo neće izblijedjeti iz sjećanja ljubitelja nogometa, a naročito onih koji su simpatizeri katalonskog giganta.

Na uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka Barcelona je u Rim na gostovanje kod Rome došla s prednošću od 4:1 iz prve utakmice.

Rimljanima je trebalo ili 3:0 da prođu dalje zahvaljujući pogotku postignutom u gostima ili 4:1 da se ode u produžetke. Činilo se da je nemoguća misija da će Lionel Messi, Luis Suarez i društvo prokockati takvu veliku prednost, ali Roma i njezini navijači gajili su nadu da će se ponoviti 26. veljače 2002. kada su na Olimpicu sredili Barcu s 3:0.

gol expired Na današnji dan jedan klinac je "zapalio" Englesku i srušio rekord: Nažalost, na tome je ostao... divider

I zbilja, s tim gardom i vjerom da mogu nadoknaditi minus Roma je uraganski otvorila utakmicu i već u šestoj minuti preko Edina Džeke povela.

Do poluvremena golova više nije bilo, ali onda se u u nastavku vrlo brzo zakuhalo. Igrala se 58. minuta kada je dosuđen jedanaesterac za Romu, loptu je na bijelu točku namjestio tadašnji kapetan Daniele De Rossi i pogodio na novi nalet euforije na tribinama i novu dozu panike u redovima gostiju.

Napadi Rome bivali su sve češći i žešći, a plodom su urodili u 82. minuti kada je Kostas Manolas poslije kornera pogodio za potrebnih 3:0.

Sve što je Barca pokušala u preostalih 10-ak minuta bilo je uzalud, Roma se obranila i osim što je ostvarila senzacionalnu pobjedu, ujedno je i ispisala povijest jer je postala prvi talijanski klub koji je u nokaut-fazi Lige prvaka nadoknadio zaostatak od tri pogotka iz prve utakmice.

gol expired Impresivna fotografija: Hajduk se pohvalio velikim trudom koji su uložili njegovi navijači divider

gol expired Može li bizarnije: Prazne tribine popunili lutkama i na njih zalijepili lica navijača divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider