Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo je!

Povijesni dan za Dinamo: Velimir Zajec pobijedio Mirka Barišića i postao novi predsjednik!

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama, odlučeno je na današnjoj Izbornoj Skupštini.

Navijači su odnijeli pobjedu, Velimir Zajec je novi predsjednik Dinama! S 31 glasom za, 19 protiv i dva suzdržana, Zajec je trijumfirao na Izbornoj Skupštini održanoj u Maksimiru.

Poslije 24 godine obnašanja predsjedničke funkcije, Mirko Barišić svrgnut je s trona.

Od 60 članova na skupštini se pojavilo 52 zastupnika, a 31 glas je dobio Zajec, dok je njegov protukandidat Barišić, koji je vodio Modre od travnja 2000. godine kada je naslijedio Zlatka Canjugu, dobio 19 glasova. Dva člana su bila suzdržana.

"Zajec zeko, Dinamovo med i mlijeko", kako ga je prozvao legendarni radijski reporter Ivo Tomić, je na izborima predvodio listu "Dinamovo proljeće" koja je imala 25 članova, dok je Barišićeva lista koju je birao Izvršni odbor imala 35 članova.

Za pobjedu je trebalo skupiti većinu glasova, a da je kojim slučajem bilo izjednačeno, Skupština bi bila dužna sazvati nove izbore u roku od 60 dana.

Minimalno šestorica okrenula leđa Barišiću

U startu je bilo jasno kako Zajecu nedostaje šest "ruku" s nominalno Barišićeve liste, na koncu se od Barišića odmetnulo minimalno šest ljudi, što je bilo dovoljno za Zajecovu pobjedu.

Zajec je u Dinamu bio igračka legenda koja je predvodila Modre do naslova 1982. U Maksimiru je igrao od 1974. do 1984. kada je prešao u grčki Panathinaikos, u kojemu je 1988. godine završio karijeru.

U Maksimiru je bio tehnički direktor, financijski, pa sportski direktor i trener. Sada je postao je predsjednik kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider