Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dodo: Brz sam i imam veliko srce, a Eduardo me spasio

Od slamova i bijede Rio de Janeira spasio ga je njegov prijatelj Eduardo Da Silva. Danas Luis Paolo Hillario ili skraćeno Dodo odjeva Dinamov dres i spremno čeka svoje prve minute...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luiz Paolo Hilario, skraćeno Dodo, novi je Dinamov Brazilac i napadač koji je pred godinu dana stigao u Hrvatsku uz pomoć svog velikog prijatelja Eduarda.

'Nogomet sam počeo igrati s 15 godina. Igrao sam na plaži u Rio de Janeiru. Bilo mi je jako teško jer tamo se teško probiti. Sada sam napravio veliku stvar dolaskom u Dinamo ali se nadam da priča još nije gotova,' izjavio je Dodo u intervjuu za Inn Magazin, te objasnio kakav je tip igrača:

'Jako sam brz i imam dobru tehniku ali mislim da je ono što me najviše izdvaja jest moja velika želja za pobjedama i moje srce.'

Mali Brazilac velikog srca stiže iz deseteročlane obitelji bez oca i daleki put do Hrvatske bio bi nedostižan luksuz da nije uskočio Eduardo i dao mu novac za avionsku kartu. Prvo je zaigrao za Inter iz Zaprešića i gotovo svaki gol posvetio svom Duduu s kojim se i dalje svakodnevno čuje.

'Čujem se s Duduom, razgovaramo o planovima i mojim igrama. Dudua zanima sve što radim jer se brine o meni.'

Eduardo itekako dobro zna kako je teško jer je i sam na početku karijere spavao pod tribinama Dinamovog stadiona. S Dodom je ipak malo drugačije, a slične brige su iza njega.

'Sada stanujem u velikom i prostranom stanu, jako sam zahvalan na tome. Hvala od srca Dinamovim čelnicima i gospodinu Mamiću koji su me prihvatili i dali mi šansu.'

Brojnoj obitelji pomaže koliko može, jednom se novinarima pohvalio kako je od skromnog honorara uspio prikupiti 9000 kuna i poslati ih majci. Danas je pak presretan jer je siguran da će za obitelj moći učiniti više. Nada se kako će jednom i sam biti u prilici pomoći nekom dječaku iz Brazila i pomoći mu kao što je njemu pomogao Da Silva:

'Ima nas puno u Europi i stalno si međusobno pomažemo i ja se od srca nadam, ako Bog da da ću uspjeti pomoći nekome,' zaključio je simpatični Brazilac.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider