Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na bajkovitoj destinaciji

Dnevnik Nove TV u posjetu Hajduku, Leko dao jasan odgovor: "Ne bi me zadovoljio Kup i drugo mjesto"

Nogometaši Hajduka u Sloveniji se pripremaju za nadolazeću sezonu. Split su na dva tjedna zamijenili Bledom, a preksinoć su uspješno odradili još jednu provjeru i 3:1 slavili protiv mađarskog MTK. Evo kako su za Novu TV sezonu najavili trener Ivan Leko i novopridošli stoper Zvonimir Šarlija.

Da možete birati bajkovitiju destinaciju, male su šanse da bi kompas pokazao puno dalje od slovenskog Bleda. No, teško da su u ljepotama ovog jezera i svemu što nudi slovenski dragulj puno u protekla dva tjedna uživali igrači Hajduka. Iscrpne pripreme polako se privode kraju.

Na pogon Marka Livaje je s 3:1 svladan mađarski MTK. Ostale su još dvije provjere, s Radomljem i u subotu s Trabzonsporom Nenada Bjelice.

"Radimo polako, ovo nije konačni Hajduk, ali baza je tu, momci koji su već pokazali da znaju pobjeđivati utakmice tako da sigurno ja imam dobar osjećaj i znam da ćemo za par tjedana biti bolji", uvjeren je trener Ivan Leko.

Od pojačanja istaknuo se Leon Dajaku, bivši igrač Bayerna i Sunderlanda. Protiv MTK postigao je i svoj prvi pogodak u bijelom dresu.

"Imao je problema zadnje dvi tri godine, sad je i njemu ovo šansa da oživi karijeru i nama je šansa da dobijemo jednog dobrog igrača koji će nam dati tu jednu finesu što nam treba prema gore", kaže Leko.

Od pojačanja tu je i Zvonimir Šarlija. Nakon dvije sezone u Panathinaikosu, bivši stoper Belupa vraća se u HNL, kako bi ostvario dječački san i zaigrao za Hajduk.

"Povratak je tu da bi se nešto napravilo za poslije akrijerie, za djecu da si nešto napravio sa svojim klubom koji voliš od djetinjstva, sad hoćemo li uspjeti ili ne to ćemo vidjeti, ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo svoje snove i da to bude to", rekao nam je Šarlija.

Pa hoće li, ove sezone, to napokon biti to? Biste li smatrali neuspjehom da Hajduk opet završi drugi, upitali smo Leku.

"Teško pitanje, zavisi o puno faktora."

Da osvojite Kup i budete drugi, bi li to bio neuspjeh?

"Meni osobno, ja ne bi bio zadovoljan, ali kad gledamo zadnjih 20 godina, to je uspjeh za Hajduk. Ali kažem, ja osobno ne bih potpisao."

Koliko doista veliki mogu biti Hajdukovi snovi, pokazat će Superkup protiv Dinama. Bijeli bez suspendiranog Livaje, ali ništa manje napaljeni da u sezonu krenu na pravi način.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider