Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DVA KOLA, DVIJE SLIKE

Dnevnik jednog fantazista (5): Kad sve lađe potonu, kad čini se da crno je sve...

Sjajan tjedan donio je dva kola Premier lige, a to znači i dvostruku dozu fantazističkih emocija.

Mason Mount (Foto: Afp)

Dva kola. Da, dva kola. Istina, do trenutka objavljivanja ove kolumne nedovršena, ali dva kola. U kojima se može dogoditi jako puno toga. Moguće je napraviti veliki skok ili veliki pad. Zapravo, neki skok ili pad je svakako neminovan, teško da je itko nakon ovog "rollercoastera" ostao tamo gdje je bio.

Ja sam pao. Ne moram to sakrivati, ja sam ozbiljno pao, potonuo, doživio brodolom, odnosno igrači u mojoj ekipi odlučili su štrajkati, barem ono vikend kolo. Prije svega onaj ofenzivni dio i srušio sam neki svojevrsni rekord u 14 godina koliko igram FPL. 

Ekipa Dnevnik jednog fantazista završila je u poretku kola na plasmanu ispod mjesta broj devet milijuna. Odnosno, preko 90 posto igrača odradilo je bolje kolo od mene.

A nisam se igrao, šalio niti radio gluposti. Samo i dalje držim pri onome da ću pokušati igrati sezonu bez Haalanda i Salaha te bez nekih klasičnih bandwagona. Za sada ne ide, ali eto.

Kolo koje odlučuju diferencijali

Nego, pogledajmo kako je za mene izgledalo kolo u kojem su Liverpool i City zajedno dali 13 golova, a Salah i Kevin De Bruyne su uspjeli "blankati". Blankali su još neki, poput Jesusa, Cancela, Sona ili mog kapetana Masona Mounta. Kojeg je Tuchel izvadio na poluvremenu utakmice. Gađao sam i previše opako promašio.

Pa da vidimo što sam to napravio.

Fantazista 4. kolo Fantazista 4. kolo (Foto: gol.hr)

Ukratko, nitko mi ne može reći da je postavljena loša ekipa. Cijela moja ofenziva, izuzev Johnsona (upao nakon ozljede Wilsona) sudjelovala je u čistim (svi osim Rashforda i domaćim) pobjedama svojih momčadi. To što nitko nije odradio return je valjda kombinacija loše sreće i ipak loših odluka. No, zna se kako je potrebno gledati unaprijed.

Ovo je zapravo bilo kolo kakvo volim vidjeti što češće. Kolo kakvo odlučuju diferencijali. Ja sam ih jednostavno odabrao krive, a profitirala je ekipa s Dalotom, Odegaardom, Gordonom, Grossom, Sterlingom, Diazom, Trentom, Bernardom, Saint-Maximinom itd. Sve su to igrači dosta dobrog ownershipa i eto odgovor zašto sam bio tu gdje jesam. I ogroman pad je došao u overallu, kao i u našoj ligi. Gdje sam pao ispod 100. mjesta. Srećom je tek početak.

Kolo unutar tjedna bilo je ipak nešto bolje. Neki drugi igrači odradili su svoje, došao je dobar transfer i sve bi zapravo bilo savršeno da nije bilo toliko puta proklinjanog gospodina Pepa.

Pepe Guardiolo, opet si to učinio

Pogledajmo što se to dogodilo u petom kolu.

Fantazista 5. kolo Fantazista 5. kolo (Foto: GOL.hr)

Kao što znate, Pep je kod 5:0 u igru odlučio uvesti Kevina De Bruynea. Igrača koji je do kraja utakmice doslovno hodao jer zašto da se trudi i riskira ozljedu kad je sve gotovo.

Kraj toliko mladih igrača na klupi kojima je mogao dati priliku, on uvodi KDB-a. Zašto? Pa ne znam, vjerojatno jedino zato da ubije u pojam sve igrače FPL-a koji su ga imali u ekipi, a posebno one kao mene koji su ga stavili za kapetana. 

Čak i bez brutalnog Haalanda kapetana, moglo je to biti jedno lijepo kolo s Alvarezom kapetanom, ali eto, ne da Pep da sve bude lijepo kako bi moglo biti. Da, kolo nije gotovo, možda Rashford nešto napravi i usreći me, ali to ne djeluje nikako drugačije na presudnu odluku. A ona će biti najavljena u idućem podnaslovu.

Prije toga vrijedi još jednom prokomentirati kolo, a to možemo preko ekipe Fab, koja je pobjednik kola u našoj ligi i koja je ostvarila skok sa 129. na 92. mjesto. Dokaz da nikad nije kasno za napraviti napredak, posebno kad je ekipa ovako dobro posložena i balansirana. Franu svaka čast, momak je uistinu katastrofalno krenuo, ali sad je spojio dva vrhunska kola. Ono što ja, za sada, nisam.

Ekipa Fab Ekipa Fab (Foto: gol.hr)

A sad, divlja karta

Iako je bio tema prošle kolumne, odlučili smo s wild cardom pričekati ovaj vikend. Što je naravno još jedna u nizu grešaka, iako je opet pitanje kako bismo prošli, budući da, kao što je navedeno, Haalanda bismo namjerno izbjegli. Pa da vidimo dokle ide.

Iako je team value pao na siromašnih 99.6, nešto pošteno uspjelo se složiti. Pa to sada izgleda ovako.

Fantazista nakon wild carda Fantazista nakon wild carda (Foto: gol.hr)

Restart dok još nije kasno, a meni izgleda obećavajuće. Naravno, do vikenda se možda i promijeni, ipak čekamo vidjeti što je s Aubameyangom.

Dakle, ovo sad izgleda dobro, a držimo se i dalje pravila bez spomenutog dvojca. Već nekoliko puta spomenutog pa dokle ide, haha.

Plan je bio da Pope bude na golu, ali nekako je nedostajalo za Kanea, pa sam nešto morao napraviti. Raya, odnosno Brentford ima dobar raspored.

Tražio sam i mjesta za Zahu, ali ni njega nisam našao. Vjerujem u Mounta i Rashorda, šteta ih prodati, a Martinelli za ovu cijenu je i dalje bagatela koju moraš imati. KDB se zna zašto je tu, kao i Luis Diaz, nekoga iz Liverpoola ipak moram imati. 

Estupinana sam već spominjao u ranijim kolumnama, Cancelo ostaje s razlogom, kao što je vrlo realan i Trippier. Newcastle smrdi na clean sheetove, a on je i ofenzivno strašno potentan. Zapravo, best buy beka kojeg ne znam zašto sam i prodavao. Neco kao starter za 4.0 će valjda nekad dobiti priliku, iako mu nisam ni sad našao mjesta protiv Bournemoutha, a Fofana je neki "no brainer", kao netko tko košta 4.4, a igrat će standardno. Uz onakvu cijenu koju su platili je to zicer.

Što se tiče napada, Kane i Jesus su još jedan "no brainer". Kalajdžić ima potencijala. Krene li igrati, lako ga se ubaci, a ne moram trošiti transfer. I to sad po meni izgleda dobro. Posebno za onakav plan kakav sam naveo. 

Opušteno za kraj

Moram priznati, nakon ovakva dva kola, došlo mi je da stanem s kolumnom. Znam da će ljudi misliti, kakva je to kolumna koju radi čovjek koji je plasiran u sredini od deset milijuna ljudi.

Ali, onda s druge strane, sve je stvar stila igre i sve se to lako okrene. Zašto ne bih pokazao kako se u ovoj igri moguće vratiti i nakon lošeg otvaranja. Uostalom, sam sam to više puta već dokazivao. Kako sebi, tako i drugima.

Najvažije je igrati se i uistinu bih volio imati više komentara na ovo, čisto da vidim kako razmišljate vi koji imate strpljenja ovo čitati. Stvarno bi mi pomoglo, posebno kad mi nedostaje inspiracije da napišem nešto više.

Ovog puta u kolumni nije bilo puno zezanja, nisam ga zaslužio nakon ovakva dva tjedna. Osim ako Rashford večeras ne razveseli nekom ludom partijom. 

Toliko za ovaj tjedan, od idućeg opet podijelim i neki alat da se svi skupa razveselimo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider