Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kompletirane dvije nove skupine

Dnevnik jednog fantazista (13): Povratak Mbappea, stoperi donosili bodove

13. dan Europskog prvenstva je iza nas.

Marc Guehi (Foto: AFP/gol.hr)

 

REZIME SKUPINA C I D

Odigrane su utakmice trećeg kola skupina C i D. Dvoboji su se igrali u 18 sati i 21 sat, tako da smo još jednom mogli uživati u četiri utakmice u jednom danu.

Poljska je šokirala Francuze u povratničkoj utakmici Kyliana Mbappea, koji je nosio masku. Odigrali su 1:1, a zabio je i Robert Lewandowski iz kaznenog udarca. Nizozemska je u jednoj od najboljih utakmica prvenstva izgubila od Austrije 2:3. S druge strane, u skupini C nitko nije htio zabiti pogodak. Identičnim rezultatom od 0:0 odigrali su Englezi i Slovenci, ali i Srbi protiv Danaca.

Naši susjedi Slovenci su po prvi put u svojoj povijesti prošli u osminu finala na Eurima, a Srbija je svoj put završila kao posljednja u skupini. U drugoj grupi, Austrija se pokazala kao pravi „dark horse“ turnira, osvojili su prvo mjesto u skupini, ispred Francuske i Nizozemske, koje su prošle dalje. Isto tako, prošli su Englezi i Danci u osminu finala.
Petorica igrača s najviše fantasy bodova u trećem kolu iz ove dvije skupine bili su:

1. KYLIAN MBAPPE (Francuska – 27.6 kredita)

Francuska zvijezda se vratila na travnjak, ali s maskom na licu. Uspio je zabiti i svoj prvi pogodak na Eurima, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv slabašne Poljske. Skupio je ukupno 36.8 bodova.

2. MARC GUEHI (Engleska – 6.1 kredita)

Samo nešto više od šest kredita vrijedi stoper Crystal Palacea, a u trećem kolu donio je ogromnih 36 bodova. Nije neočekivano, Engleska je prema naprijed vrlo otupljena, što je izbacilo stopere u prvi plan koji su se nakupili bodova.

3. JANNIK VESTERGAARD (Danska – 6.1 kredita)

Briljantno je stoper Leicestera zaustavio stasitog Aleksandra Mitrovića. Danski neboder bio je neprikosnoven u zračnim duelima, a ukupno je donio 33.4 boda.

4. ROMANO SCHMID (Austrija – 6 kredita)

Austrijski omaleni brzanac je pravi junak iz sjene. Košta samo šest bodova, a u utakmici protiv Nizozemske bio je jedan od najboljih igrača. Ukupno je zaradio 32.6 bodova.

5. MARCEL SABITZER (Austrija – 12 kredita)

Vođa vezne linije Austrijanaca odigrao je sjajnu utakmicu. Ovo mu je utakmica s najviše fantasy bodova u grupnoj fazi, a bio je strijelac za pobjedu u 80. minuti protiv Nizozemske.

Statistika 1 Statistika 1 (Foto: gol.hr)

UKUPNO NAJBOLJI NAKON SVA TRI KOLA

Nakon svakog dana zadnjeg kola predstavljam vam i listu igrača s ukupno najviše bodova. Vjerojatno nitko neće „skinuti“ Jamala Musialu s prvog mjesta, koji je kroz tri kola zaradio 96.7 bodova. Kao i na prvom mjestu, niti na drugom i trećem se nije ništa mijenjalo. I dalje talijanski igrači prednjače bodovima, Alessandro Bastoni s 89 bodova, a Nicolo Barella sa 77.6 bodova. Nakon njih, na četvrtoj je poziciji, pomalo iznenađujuće, Marc Guehi. Engleski branič je u tri kola skupio velikih 77.2 boda. Listu zatvara legendarni Toni Kroos, zaradio je u tri kola natjecanja po skupinama čak 74 boda.

Zanimljivo, samo jedan čisti napadač nalazi se među desetoricom najboljih nakon prva tri kola. Riječ je o sjajnom Codyju Gakpu, koji je zabio protiv Austrije. Odigrao je, barem za sad, jedan fantastičan turnir. U prva tri kola zaradio je velikih 72.4 boda, a vrijedi prihvatljivih 18.4 kredita. Od zadnjeg teksta, s liste nije ispao Michel Aebischer koji predvodi sve švicarske igrače prema ukupnom broju bodova.

Statistika 2 Statistika 2 (Foto: gol.hr)

TKO JE IZNENADIO, A TKO PODBACIO U SKUPINI C I D

Izdvojio sam za svaku skupinu po jednog koji je iznenadio i jednog koji je podbacio. Što se tiče skupine C, odluka je pala na Žana Karničnika i Aleksandra Mitrovića.

Iznenađenje: Žan Karničnik (Slovenija, bek)

Dakle, slovenski branič odigrao je strašno dobru grupnu fazu Eura, jednostavno je bio sjajan u oba smjera. Nakon sva tri dvoboja u skupini, za jeftinih 5.5 kredita, donio je ukupno 73.8 bodova. Inače, igrač je Celja i vidjet ćemo hoće li ostati u njihovim redovima i nakon Eura.

Podbačaj: Aleksandar Mitrović (Srbija, napadač)

Reprezentacija Srbije nije previše kreirala, a kad bi uspjeli doći u šansu, Mitrović bi najčešće bio taj koji bi promašio priliku. Pomalo je nevjerojatno da je glavni napadač naših susjeda zaradio ukupno 18.4 boda. To je stvarno ispod svih očekivanja, ali ne treba od njega raditi „Pedra“, smatram kako su problemi u reprezentaciji Srbije dublji od krivice napadača Mitrovića.

U skupini D nisam imao laganu zadaću, ali izabrao sam sljedeće igrače.

Iznenađenje: Gernot Trauner (Austrija, stoper)

Iako nije igrao zadnju utakmicu protiv Nizozemske, a protiv Francuske je igrao nešto više od pola sata, tim više kapetan Feyenoorda je onaj koji je iznenadio u skupini D. Austrija je odigrala nevjerojatno dobro grupnu fazu Eura, a drugi po redu igrač s najviše bodova u njihovim redovima je upravo Trauner. Prvi na listi je desetka, Christoph Baumgartner. Inače, Trauner je zaradio 54.4 boda, a vrijedi samo pet kredita.

Podbačaj: Antoine Griezmann (Francuska, napadač)

Mislim da se svi možemo složiti da se više očekivalo od francuskog napadača koji, ruku na srcu, ima nešto povučeniju ulogu u sustavu Didiera Deschampsa. Griezmann je ostao bez učinka kroz ova tri kola, ukupno je donio malo bodova, samo 28.6, što je u prosjeku slabašnih 8.3 bodova.

SLOVENIJA: LIJEPA PRIČA MATJAŽA KEKA

Da ponovimo gradivo, susjedi Slovenci prošli su dalje po prvi put u svojoj povijesti, ako gledamo Europska prvenstva. Zato sam odlučio napisati i par riječi o njima, a i dati pohvalu licima koja smo gledali u našem HNL-u, treneru Keku i Eriku Janži, bivšem osječkom beku.
Najviše bodova skupio je već spomenuti Karničnik, 73.8 bodova.

Nakon njega slijedi Janža, strijelac pogotka protiv Danske u prvom kolu. Zaradio je u sva tri susreta grupne faze 54.1 bod. Nakon njih slijedi Timi Max Elšnik koji je bio briljantan. Nosi slovensku veznu liniju na ovom Euru kao što je to radio prošle sezone u dresu ljubljanske Olimpije. Pisao sam o njemu u drugom po redu dnevniku, onda kad sam složio listu igrača iz svake reprezentacije koji bi mogli biti igrači iz sjene. Sve skupa je donio 49.4 boda. Drago mi je da sam vam dobro sugerirao. Nadalje, tu je i moguće, novo pojačanje Dinama i bivši igrač Rijeke, Adam Gnezda Čerin, koji ima ukupno 43 boda.

Listu možete vidjeti i na slici, a možete i primijetiti kako se njihov kapetan i jedan od najboljih vratara svijeta ne nalazi u top 5 igrača s najviše bodova u slovenskom dresu.

Svaka čast susjedima. Mogu samo reći: „Kdor ne skače i Slovenc…“

MOJA MOMČAD

Treće kolo teče poprilično dobro i mogu reći da sam vrlo zadovoljan kako se stvari odvijaju. Trenutno, prije zadnja četiri dvoboja u skupinama E i F, imam 216.5 bodova u trećem kolu, a ukupno 626.4 boda. Polako se dižem i u ukupnom poretku javne lige fantasyja, 240. sam i to je ogroman skok nakon što sam imao jedno od najgorih prvih kola od svih fantazista.

Kylian Mbappe mi je bio kapetan, donio je 73.6 bodova, a kapetanska traka ostat će mu na ruci. Nadalje, Joakim Maehle je donio odličnih 22.4 boda. Xavi Simons je ušao s klupe i asistirao, na koncu je zaradio 15.3 boda. Izbornik Kasper Hjulmand je remijem donio, relativno malih sedam bodova. Kako je Austrija primila dva pogotka, a Njemačka u prvom danu trećeg kola jedan pogodak, na klupi su završili Maximilian Mittelstadt i Stefan Posch. U postavu su s klupe upali Kevin De Bruyne i Arthur Theate, a u vrhu napada svoj dvoboj mora odigrati i odlični Lukas Haraslin u dresu Slovačke.

Statistika 4 Statistika 4 (Foto: gol.hr)

USUSRET SKUPINAMA E I F

Posljednje utakmice grupne faze natjecanja moraju odigrati Slovačka i Rumunjska te Belgija i Ukrajina u skupini E. Sve reprezentacije imaju po jednu pobjedu i tri boda te će biti vrlo zanimljivo vidjeti tko prolazi dalje. S druge strane, Turska će odmjeriti snage sa Češkom, a Portugal bi trebao imati nešto lakšu zadaću u vidu Gruzije u završnici skupine F.

Ususret tim utakmicama izdvojio sam petoricu igrača koji bi mogli donijeti dosta bodova.

1. DIOGO JOTA (Portugal, 15.2 kredita)

Pretpostavka je kako će izbornik Portugala Roberto Martinez mijenjati početnih jedanaest. To znači kako bi trebali od prve minute vidjeti igrača koji iskorištava gotovo svaku priliku, Dioga Jotu.

2. MARTIN DUBRAVKA (Slovačka, 6.8 kredita)

Vratar Slovačke je u sjajnoj formi i bio je jedan od junaka svoje reprezentacije do sad. Nekako sve miriše na podjelu bodova Slovačke i Rumunjske, a Dubravka bi ponovno mogao imati svoj dan.

3. ROMELU LUKAKU (Belgija, 20.9 kredita)

Vrijeme je da „Big Roma“ pomaže sreća. Nakon što mu je VAR poništio već tri pogotka do sad, Lukaku kao jedan od glavnih igrača Belgije tražit će iskupljenje. Njemu i njegovoj momčadi treba pobjeda i to će od prve minute željeti ostvariti protiv neugodne Ukrajine.

4. ADAM HLOZEK (Češka, 9.5 kredita)

Iza njega je jedna prosječna sezona u dresu Bayera iz Leverkusena, a nije baš briljirao ni na Euru. Upravo zato, očekujem utakmicu u kojoj će biti strijelac ili asistent u borbi za prolazak protiv Turske.

5. ORKUN KOKCU (Turska, 14 kredita)

Još jedan dužnik koji ne igra u najboljoj formi. Kokcu je jedan od glavnih igrača u slagalici Vincenza Montelle, ali za sad nismo vidjeli gotovo ništa od toga. Vrijeme je da sjajni igrač Benfice upali svoje motore protiv Češke.

Po trinaesti put ste čitali „Dnevnik jednog fantazista“. Pratite nas i dalje, ali i igrajte Europski nogometni fantasy uz ponosnog sponzora McDonald's.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
KRAJ! Dinamo je uvjerljivo slavio protiv Lokomotive u povratničkom debiju Nenada Bjelice. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
Nažalost, Cutelaba je bio bolji... 🤝

Erslan je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Samo se nadamo da je lijevo koljeno okej. 💪