Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pretjerana reakcija javnosti?

Slavni DJ optužen za seksizam nakon pitanja najboljoj nogometašici svijeta

Poznati francuski DJ našao se na udaru kritika zbog jednog pitanja upućenog najboljoj nogometašici svijeta Adi Hegerberg.

Solveig i Hegerberg (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Domaćin dodjele Zlatne lopte France Footballa Martin Solveig, inače poznati francuski DJ, imao je veliki gaf na gala večeri u Londonu. On je u jednom trenutku zbog, kako je kasnije objasnio, slabijeg poznavanja engleske kulture, upitao slavodobitnicu Zlatne lopte Adu Hegerberg "zna li twerkati", zbog čega je pokrenuo lavinu komentara i napada na sebe.

Pretjerana reakcija javnosti?

"Znaš li twerkati?" upitao je DJ, a vidno iznenađena Ada kratko je odgovorila:

"Ne."

Nakon tog trenutka krenula je lavina komentara i osuda na račun francuskog DJ-ja, kojega su optužili za seksualno uznemiravanje i seksizam.

"Još jedan glupi primjer seksizma koji i dalje postoji u sportu", napisao je škotski tenisač Andy Murray na svom Instagramu.

Po završetku dodjele nagrada Hegerberg i Solveig dali su svoje mišljenje o cijeloj situaciji.

"Došao je do mene i rekao da mu je žao da je otišlo na tu stranu. Nisam to shvatila kao uvredljivo pitanje. Sretna sam što sam osvojila Zlatnu loptu", komentirala je Ada, na koju se nadovezala njezina suigračica iz Lyona, koja također nije vidjela nikakav problem.

"Bila je to šala. DJ je pitao svaku osobu koji je njihov omiljeni ples. Ona zna i može twerkati, lagala je. Bila je to samo šala", rekla je Lucy Bronze.

Slavni DJ se ispričao i objasnio cijelu situaciju

Solveig se nakon lavine negativnih komentara obratio javnosti videom koji je objavio na svom profilu na Twitteru.

"Ispričavam se svima koje sam uvrijedio. Bila je to vjerojatno loša šala i želim se ispričati. Iznenađen sam onime što čitam na internetu. To je posljedica slabijeg poznavanja engleskog jezika i engleske kulture i naravno da mi nije bila namjera ikoga uvrijediti. Na kraju smo zaplesali na pjesmu Franka Sinatre. Rekla mi je da je to shvatila kao šalu, no usprkos tome isprike svima koje sam uvrijedio", rekao je Solveig.

Na svečanoj dodjeli Zlatne lopte Luka Modrić prekinuo je dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija osvojivši prestižnu individualnu nagradu. Slavio je ispred Ronalda i francuskog napadača Antoinea Griezmanna.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider