Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TRENER OČEKUJE GOLOVE

Dion Drena Beljo ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "Bundesligaški debi idućeg vikenda pred 80 tisuća ljudi!?"

Dion Drena Beljo preselio je iz Osijeka u bundesligaša Augsburg.

Arena za 30 tisuća gledatelja njegov je novi dom. Dion Drena Beljo Osijek je zamijenio Augsburgom, koji ga je predstavio kao jedno od svojih najvećih pojačanja u povijesti.

"Oni su mislili da će se to odmah završiti. Meni je trebalo, naravno, neko vrijeme da razmislim, jer mislim da je to jedan veliki korak. Ali, odlučili smo u razgovoru s obitelji, djevojkom, prijateljima. Odlučili smo svi zajedno i odlučio sam se na kraju na taj iskorak", ukratko je svoju odluku za Dnevnik Nove TV prokomentirao sam Beljo.

Augsburg već godinama egzistira u prvoj ligi

Prvi dojmovi su sjajni. Augsburg je već 12 godina član Bundeslige, igrao je i Europu, no ova je sezona nešto slabija, trenutno su na 14. mjestu.

"Sve su išli korak po korak, iz treće ili četvrte lige došli su do prve. Sad im je cilj da napokon proizvode svoje igrače, da kupuju jeftinije te da steknu taj jedan brand da prodaju za više", rekao je što je saznao o svom novom klubu i što mu se svdjelo.

Takve planove imaju i s Beljom. No, prvo od njega žele golove koji će ih ostaviti u Bundesligi. Silno ga je želio trener Enrico Massen.

"Njegova priča mi se svidjela, svidio mi se njegov plan, pričao sam dosta s njim, slao mi je poruke", rekao je, nastavivši:

"Rekao mi je da je gledao puno mojih utakmica, da mu se sviđam kao igrač. I da me vidi u vrhu ekipe, da zabijam što je više moguće, da budem taj jedan target man, koji uvijek može prići po loptu, ali i uvijek biti u 16 metara.

Preko Bundesligu u A reprezentaciju

Oko Augsburga i općenito Bundeslige raspitao se kod suigrača iz mlade reprezentacije Vuškovića i Solde, ali otkriva nam:

"Evo sad baš smo na ručku bili moja obitelj i ja s roditeljima Borne Sose, tako da nadam se da ćemo i tako ostvariti jedno prijateljstvo te da ćemo se potpomagati."

Onda jednog dana na nekoj višoj razini centaršutevi Sose i golovi Belje, može i u reprezentaciji?

"Pa ja se nadam", samo je kratko uz osmijeh rekao.

20-godišnjeg napadača još čeka Euro s mladim Vatrenima, no mnogi ga uskoro vide i u A reprezentaciji, kao rješenje za pomalo problematičnu poziciju špice.

Prvenstvo se nastavlja gostovanjem u Dortmundu

"Pa naravno da to godi, ali sve je na meni. Ako se budem dobro razvijao, ako budem dobre igre pružao u Bundesligi ovu polusezonu, a i za U-21 na Europskom prvenstvu, naravno da očekujem taj poziv", skromno, ali samouvjereno je dodao.

Nijemci prvenstvo nastavljaju idućeg vikenda , Beljo bi mogao debitirati na gostovanju kod Borussije Dortmund.

"Postoji mogućnost i da startam u prvom kolu nastavka. Sigurno da bi to bila velika stvar,  doći s HNL travnjaka na najposjećeniji stadion u Europi, pred 80 tisuća ljudi, nadam se da bi se tu mogao pokazati u najboljem svjetlu", pomalo nevjerojatno zvuči ova cijela priča.

Od Cibalije, preko Istre i Osijeka, do najvećih bundesligaških pozornica. Beljina njemačka priča - počinje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider