Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabijao i Dinamu i Hajduku

Najefikasniji mladi igrač Prve HNL: Uspoređuju ga s Ibrahimovićem, a ima i poseban nadimak

Dion Drena Beljo najefikasniji je mladi igrač aktualne sezone u Prvoj HNL, a za Dnevnik Nove TV otkriva odakle mu nadimak...

S devet prvenstvenih golova te još pet u Kupu, Dion Drena Beljo najefikasniji je mladi igrač aktualne HNL sezone. Osijekov napadač definitivno je povukao pravi potezom dolaskom na posudbu u Istru.

Rođeni Vinkovčanin pozornost na sebe skrenuo je još kao 16-godišnjak, sjajnim igrama za seniorsku momčad Cibalije u 3. ligi. Na vrata vinkovačkog kluba pokucala je talijanska Sampdoria, željeli su ga i Dinamo i Hajduk, no on se odlučio za susjedni Osijek.

Tamo se probijao kroz nastupe za drugu momčad u Drugoj ligi. Za prvu ekipu postigao je jedan gol, u posljednjem kolu prošle sezone, u pobjedi Osijeka baš protiv Istre 2:1. Taj je poraz Puljane zamalo koštao ispadanja iz lige.

gol expired Poljaci žele utakmicu kvalifikacija na neutralnom terenu, Rusi se narugali njihovom zahtjevu divider

Zabijao je Beljo ove sezone i Dinamu i Hajduku. Prati uzbudljivu utrku za naslov prvaka i nada se, jasno, da će titula u Osijek, gdje se iduće sezone vidi u bitnoj ulozi.

Beljo je visok 195 centimetara, krasni ga odlična tehnika i smisao za igru, ima i pet asistencija, a neki ga uspoređuju sa Zlatanom Ibrahimovićem. On pak priznaje u čemu nije dovoljno dobar i gdje vidi prostor za napredak.

U videoprilogu pogledajte zašto nosi prvo ime Dion, a i odakle mu srednje ime Drena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider