Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napetosti na istoku Europe

Poljaci žele utakmicu kvalifikacija na neutralnom terenu, Rusi se narugali njihovom zahtjevu

Svijet nogometa sa zebnjom promatra što se događa na istoku Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Moskvi je 24. ožujka na rasporedu doigravanje između Rusije i Poljske za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, a već se čuju glasovi kako bi se utakmica trebala preseliti na neutralan teren zbog eskalacije sukoba između Rusije i Ukrajine.

Poljski ministar sporta Kamil Bortniczuk najavio je zahtjev za igranjem na neutralnom terenu.

"S obzirom na situaciju, naši sportaši ne bi trebali ići u Rusiju", kazao je za nacionalne medije. Ubrzo je stigao odgovor iz Rusije.

"Neka nas barem unaprijed upozore"

"Moskva je najsigurnije mjesto. Osim ako je ne žele bombardirati, poljska vlada to zna, a mi ne... Neka nas barem unaprijed upozore", rekla je Svetlana Žurova, olimpijska pobjednica u brzom klizanju iz Torina, a sada zamjenica šefa Odbora za međunarodne poslove Dume.

Utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2022. između Rusije i Poljske na rasporedu je 24. ožujka u Moskvi. Istog dana na rasporedu je i susret između Švedske i Češke. Pobjednici tih susreta će 29. ožujka u Moskvi ili poljskom Chorzowu igrati u finalu, a pobjednik će se plasirati na SP.

U Rusiji bi se trebalo igrati i finale Lige prvaka koje je na rasporedu 29. svibnja u Sankt Peterburgu, no množe se i zahtjevi za razmatranjem drugih mjesta.

Ukrajinsko prvenstvo se nastavlja u subotu

U utorak je u Nyonu održan operativni sastanak voditelja natjecanja, doznaje ANSA

"Situacija se pomno prati", poručili su iz UEFA-e. Promjena je moguća i nakon polufinala, kao što je to bio slučaj prošle godine za Istanbul, kojeg je zamijenio Porto.

U subotu se nastavlja i ukrajinsko prvenstvo, a pod posebnim znakom pažnje je utakmica između Metalista i Šahtara koja bi se trebala igrati u Harkovu, gradu udaljenom 40 km od granice s Rusijom. Šahtar vodi talijanski trener Roberto De Zerbi, koji je od talijanskog veleposlanstva dobio informaciju o mjerama opreza koje treba poduzeti. Među njima, izbjegavajte nepotrebna putovanja. Ali nogomet zove.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider